lauantai 25. tammikuuta 2014

Kokeiluja

Tulipa mieleen kokeilla eri juttuja ja sitä varten oli pakko tehdä pikaisesti yksi koru, jotta saan materiaalia, jota kuvata.

Ensimmäisenä kokeiluun pääsi uusi kameran jalka. On mulla kameraan ollutkin jalka, mutta vähän rimpula. Nyt on sitten ihka oikea jalka ja voi kuinka helppoa sen kanssa oli kuvata. Miinuksena mainittakoon se, että koska kamerassani ei riitä kunnolla säätö todelliseen lähikuvaan, niin vanha kameran jalka oli tässä suhteessa parempi. Tai sitten pitäisi leikiskellä vähän enemmän.

Toinen kokeilu olikin sitten kuvien muokkaaminen kahdella eri ohjelmalla. Molemmissa omat hyvät puolensa.

Kolme ensimmäistä kuvaa on käsitelty Picasassa. Lasihelmien väri ei ole oikea. Toki kamera sekä iltahämäryyskin saattaa tehdä pieniä jullikoita ja lisäksi olisi kannattanut valita materiaaliksi vähän helpommin kuvattava yksilö :) Täytyykin joskus tehdä vertailu kuvilla, jotka on kuvattu päiväsaikaan ja koru, jossa on käytetty jotain "helpompaa" kuvattavaa.
Tätä alimmaista kuvaa on käsitelty toisella kuvankäsittelyohjelmalla (www.picmonkey.com). Helmien väri on oikea. Kylläpäs onkin huikea väriero.
 

Tässäpä tämän lauantain turinoita. Mukavaa viikonlopun jatkoa. Kuvailemisiin!

- kirsema -

11 kommenttia:

 1. Voi miten kauniita kuvia ja huikean hieno koru!

  VastaaPoista
 2. Picmonkey on mielestäni aivan mahtava ja vieläpä ilmainen kuvankäsittelyohjelma! Koru on kaunis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi N :)

   Joo, kyllä Picmonkeytäkin varmaan tulee käytettyä, kun oikein haluaa alkaa leikkimään. Pikakokeilulla iItselleni tuli siitä mieleen Photoshop, siinä oli joitan samankaltaisia juttuja ja joita Picasassa ei ole.

   Poista
 3. Kaunis on!
  Minua harmittaa, etten osaa (edes kuvankäsittelyohjelmalla) säätää korukuviani oikean värisiksi. Jos uudenvuodenlupauksia antaisin, niin kuvaamiseen se liittyisi ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mags!

   Mutta jos annatkin tammikuun lupauksen :)

   Poista
 4. Jep, ei kannata sen takia ostaa Photoshopia, tuolla pärjää ihan hyvin. Ainakin minä amatöörinä, ammattilaiset sitten erikseen :)

  VastaaPoista
 5. No on kyl hirmunen väriero :O Itse käytän Gimp kuvankäsittelyohjelmaa kuvien muokkauksessa ja windowsin valokuvaohjelmalla tein aina eka automaattisen mukautuksen kuviin mut nyt uuden Windows7 myötä hävisi kuvien muokkaus ominaisuudet :( Niin pelkäl Gimpillä nyt teen, mut löysinkin Gimpistä aika vastaavan ominaisuuden. En ymmärrä läheskään kaikkia Gimpin työkaluja :D :D Mulla on vaan ne tietyt rutiinityökalut, jotka käyn joka kuvan kohdalla läpi :D Sit aina lopuksi Paintilla signatuuri kun hermo menee Gimpin kirjotustyökalulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä kokeilla jossain vaiheessa tuota mainitsemaasi :)

   Ja ehkäpä tehdä joskus lisää vertailuja :)

   Poista

Kiitos, kun kerroit mielipiteesi!