Oma pikku kirjasto

Nappasin tämän idean Eilalta KORUSTAMOsta, kiitos vaan Eilalle ideasta. Tarkoitus on siis laitella tälle sivulle ihan oma pikku kirjasto ja mahdollisesti kirjoitella myös subjektiivisia mielipiteitäni/arvostelujani kirjoista. Tällä hetkellä valikoima on pieni (kaksi kirjaa), mutta toivottavasti jatkossa tänne kertyy enemmänkin tavaraa.

***

Kirja nro 1: 
 

Upeat, helpot korut (Stephen O´Keeffe)

Virallinen kuvaus: 
Kirja johdattelee korunteon perustekniikoihin, ja teoksen opastuksella voi tehdä niin sormuksia, solkia, riipuksia, korvakoruja kuin ketjujakin. Upeat, helpot korut -teoksessa on 35 esimerkkityötä, joissa käytetään erilaisia metalleja ja korukiviä.

Vaihe vaiheelta etenevien ohjeiden ja havainnollisen kuvituksen avulla voi tehdä vaikkapa kelttiläisen riipuksen, kiviupotuksin koristellun sormuksen tai helmiranneketjun. Korunteko on haasteellista, mutta Stephen O'Keeffe opastaa, miten koruja voi tehdä yksinkertaisemmin ja miten välttää yleisimmät kompastuskivet. Näin aloittelijakin saa koruistaan omaperäisiä ja kauniisti viimeisteltyjä. Innostava Upeat, helpot korut sopii kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Stephen O'Keeffe on koruihin erikoistunut käsityön ja muotoilun opettaja.

Oma arvio:
Ensimmäisten selailujen jälkeen kirja todella painottuu perustekniikoihin. Kirjassa kerrotaan työkaluista ja metalleista, harjoitustöinä perusmenetelmien opettelua mm. metallin leikkaaminen, poraaminen, muotoileminen, hehkuttaminen, juottaminen ym. Niille, jotka haluavat oppia kirjan kautta tekniikkaa, on kirjan anti varmaan loistava.

Toteuttamiskokemukset:
ei vielä kokemuksia

***

Kirja nro 2:

Kieputtamalla kaunista - kiehtovat korut kotikonstein (Heidi Boyd)


Virallinen kuvaus:
Metallilanka on mainio materiaali näyttävien korujen valmistamiseen. Koruvaijeria ja eripaksuisia metallilankoja pujottelemalla, taivuttelemalla ja kieputtamalla voit luoda taatusti yksilöllisiä korva-, ranne- ja kaulakoruja sekä upeita sormuksia helmistä, luonnonkivistä tai lähes mistä tahansa muusta materiaalista. Kirja opettaa niin perinteiset työstötekniikat kuin aivan uudenlaiset tavat käyttää metallilankaa. Kirjassa esitellään myös työvälineet ja erilaiset korumateriaalit.Perustaitojen lisäksi kirja antaa yksityiskohtaiset, selkeästi kuvitetut ohjeet 34 erilaisen korumallin valmistukseen. Materiaaleja vaihtamalla voit kirjan ohjeiden avulla luoda loppumattoman määrän erilaisia koruja itsellesi ja lahjoiksi. Inspiroiva ja palkitseva perusteos jokaiselle käden taitoja ja kauneutta arvostavalle.

Oma arvio:
Kirjasta löytyy neljä osaa: Käärimistä & Takomista, Liitoksia & Lenkkejä, Koukkuamista & Silmukointia sekä Jousia & Spiraaleja. Ohjeet ovat selkeät ja kuvitetut. Ensimmäisten vilkuilujen jälkeen tuli tunne, että tässä kirjassa on niin paljon kaikkea, mitä pitää päästä kokeilemaan. Joten taidanpa tietää, mihin aikani tulee lähiaikoina kulumaan ;)

Toteuttamiskokemukset:
Ei ole vielä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kerroit mielipiteesi!