torstai 21. helmikuuta 2013

Muistoja Etelä-Amerikasta

Työkaveri piipahti muutamaksi viikoksi Etelä-Amerikan puolelle ja pyysin häntä katsastelemaan paikkoja sillä silmällä jos vaikka sattuisi löytymään jotain kivoja puuhelmiä ja ovat edullisia. No puuhelmiä löytyi, mutta eivät todellakaan olleet edullisia, joten kaupat jäivät siltä osin tekemättä. Tarina helmien ostoyrityksestä oli melkoisen hauska, kun hän sitä minulle kertoi ja se jääköön edelleen hänen itsensä kerrottavaksi. 

Puuhelmien tilalle hän oli löytänyt muutaman kiviriipuksen minulle (niistä myöhemmin) ja kivikaivoksessa käytyään olivat saaneet muutamia raakakiviä (ihania) mukaansa, jotka siis päätyivät minulle, jos niistä jotain vaikka keksin.

Ja ettei kaikki kivet vallan minulle, niin oli hän itselleenkin löytänyt pitkän nauhan turkooseja siruja, joista sitten sain projektin. Kaulakorusta hän toivoi pitkää ja raikkaudeksi jotain hopean väriä. Pituudeksi tuli sitten n. 72 cm.

 
Nauhassa oli muutamia yhteenjumittuneita siruja seassa ja niistä tuli aika hauska härpäke, jonka laitoin jatkoksi tyhjälle helmihäkille.Rannekorulla on pituutta n. 16 cm + lukko. Rannekorun pituus saattaa kohdata vielä muutoksia, koska hänellä on valtavan kapea ranne.


Toivottavasti nämä miellyttävät häntä, omaan silmään sopivat oikein hyvin :)

8 kommenttia:

Kiitos, kun kerroit mielipiteesi!