sunnuntai 24. elokuuta 2014

Syksyn lähestyessä

Niin kuin aamuisessa postauksessa kirjoittelin, että tänään pidän kivaa, kun loppupäivä jäi sopivasti jonninjoutavalle touhulle, niin tulipa pidettyä kivaa. Enkä meinannut malttaa lopettaa...

Syksy taitaa alkaa lähestymään, myös väreissä. No paljon ei tässä korussa väriä paljon olekaan, joten kyllä se on sitten syksyn koru :). Tosin en ollut näistä tarvikkeista tekemässä korua, mutta jotenkin ne päätyivät kuitenkin työn alle.

Tässä on kuitenkin yksi huikea (siis omasta mielestäni) juttu, nimittäin iso akaatti, jossa ihanaa rosoisuutta. Ei siis ole mikään laadukas lätkä, mutta kaikessa rosoisuudessaan ihana, tosin painava.


 Seurakseen akaatti sai harmaita särölasihelmiä ja akaatin kanssa samaa sävyä olevia lasihelmiä.
 Rannekorussa muutamia kehyksiä särölasihelmissä.

Nyt en kiusaa teitä enää tänään, lupaan, ja tämän lupauksen siivittämänä toivottelen mukavaa tulevaa viikkoa!

- kirsema -

Ihan rivissä :)

Voi jestas sentään, että olen muuten ollut tehokas tänä aamuna. Vanhuus varmaan alkaa iskeä oikein olan takaa, kun ei osaa enää aamulla nukkua, ikään kuin ikinä olisinkana myöhään nukkunut :) Puoli kuudelta heräsin ja puoli seitsemän aloitin valmistelemaan kasvissosesoppaa ja kaalilaattikkoa. Kaalilaatikko oli jo puoli kahdeksalta uunissa ja kohtapuoliin tuon varmaan saa uunista ulos. Eipähän tarvitse tänään enää muuta kuin pitää kivaa :)

Niin tehokas en sentään ollut, että tämä korukin olisi valmistunut tänään, se on eiliseltä päivältä. Kaveri kävi tuossa viikolla korjauttamassa rannekorunsa ja vaihdattamassa lukot ja hän tilasi samalla uuden rannekorun. Keltainen tai violetti oli hänellä tällä kertaa tähtäimessä, mutta eipä löytynyt varastoistani sen värisiä helmiä/kiviä. Sitten hän bongasi nämä goldstone-sirut ja se oli siinä. Kivi sopii hänen päivettyneeseen ihoon kuin nakutettu.





Eipä muuta kuin mitä lepposinta sunnuntaita, näyttäähän tuo aurinkokin vähän pilkistävän, mutta kyllä se on ehtibyt jo tänä aamuna sadekuuronkin antaa.

- kirsema -

keskiviikko 13. elokuuta 2014

Rippilahjaksi

Melkein naapuri sai yllättäen kutsun rippijuhliin ja hänelle tuli mieleen kysäistä voisinko hieman avittaa tuon lahjan suhteen. Kyseessä tyttö, joka pitää sinisestä, mutta muukin väri käy. Hän on kuulemma rauhallisen oloinen ja käyttää hillittyjä koruja.

Siinä vaiheessa, kun lupauduin, en tiennyt tytöstä tai hänen värimieltymyksistään mitään. Pyysinpä lahjan tilaajan paikan päälle katsastelemaan, josko jotain löytyisi varastoista ja näihin päädyimme...melkein siniseen.

Kaulakoru 

Päädyimme ketjulliseen kaulakoruun, ettei korusta tule liian tätimäinen.

Riipuksena isoreikäinen keramiikkahelmi. Alkujaan sommittelimme kolmea helmeä; kaksi sinistä ja niiden väliin valkoinen. Korua tehdessäni päädyin kuitenkin vain yhteen helmeen, jotta korusta ei tule liian raskas painoltaan ja ulkonäöltään. Ketjuna kuvioitu hopeoitu ketju.



















Rannekoru

Meillä kummallakaan ei ole käsitystä tyttölapsista ja varsinkaan nuorista sellaisista ja minkälaisia koruja tyttäret ylipäätään käyttävät. No päädyimme tällaiseen rannekoruun, johon liitettiin pieniä härpäkkeitä.




Korvikset 

Tytöllä on pitkät hukset ja hänen äidin toiveena oli, että korvakorut ei olisi kovin suuret. Löydettiin sitten varastoista tuollaiset lätykät, jotka eivät ole kovinkaan isot ja värinsä puolesta sopivat ketjuun.





Ja eihän se lahja tietenkään ole mitään ilman lahjarasiaan. Rasiaa ei tilaaja pyytänyt, mutta pääsinpäs jälleen askartelemaan :)

 

 
Tilaaja saa sitten itse laittaa nauhan rasian päälle, ihan kaikkea ei sentään valmiina anneta :)










Ja tutusti: kerta kiellon päälle eli koko setti


Ensimmäinen työviikko on lähtenyt jotensakin hitaanpuoleisesti liikkeelle, mutta kyllä se tahti kohta kiristyy...ensi viikolla ei varmaan edes muista, että on juuri ollut lomalla. Näin se vaan menee. Onneksi tämä eka viikko on vajaa, koska pidän jo perjantaina lisää lomaa :) Täytyyhän sitä mennä katsomaan ja kuuntelemaan erikoisen antamaa sotilasvalaa. Poika selvisi muuten puolen vuoden rykäisyllä, edellyttäen toki, että jalka myös kestää sen.

Mukavaa viikon jatkoa!

- kirsema -

maanantai 11. elokuuta 2014

Nilkkakoruja ja korviksia

Pojan "anoppi" on ostellut paljon "turistikoruja" ulkomailta ja vuosien varrella niitä on rikkoutunut. Näppäränä likkana hän oli ajatellut, että kerää kaikki osat talteen ja korjailee korut joskus parempina päivinä kuntoon. No sitä parempaa päivää odotellessa kävi aika pitkäksi ja hän kysäisi, josko haluan osat itselleni ja voisinko itse asiassa tehdä niistä hänelle vaikka nilkkakorun.

Luulin, että osia ei kamalan paljon ole ja tottahan toki vastasin myöntävästi molempaan kysymykseen. Miniäkokelas toi tullessaan helmet ja osat ja niinpä niistä syntyi nilkkakoru tai oikeammin kaksi ja molempiin korvikset kaupan päälle :) Ei ne osat + helmet näihin loppuneet, vielä niitä jäi :)

Ensimmäinen setti on sinivoittoinen. Luulen, että helmet ovat akryyliä, lasia eivät ainakaan olleet. Perhoset olivat metallia, muut metallinväriset osat taitavat myös olla akryyliä. Olipas vaikea sana :O.


Ja toinen samoin sävelin, mutta lilan värisenä. Pienet lätyskät olivat simpukankuorta ja muutama valkoinen rondelli, ei hajuakaan materiaalista.


Tänään muuten alkoikin sitten tuo arkinen aherrus. Työkaveri lupasi, että keskiviikkoaamuna on luetun ymmärtämiskoe (pitäisiköhän olla koe kirjoittamistaidosta ja äidinkielestä, kun en osaa edes näitä sanoja, mutta kyllähän te ymmärrätte, mitä tarkoitan) ja jos kokeen läpäisen, saan mennä torstainakin töihin. Jos en selviydy kokeesta, on vakavan keskustelun paikka :)

Keskiviikkoa odotellessa :)

- kirsema -

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Se on sit siinä

Tätä olen siis pihtaillut liki puolitoista vuotta, upea värjätty vuorikristallinugetti, ja tässä se nyt on :)
Näin hellepäivän kunniaksi oli jo pakko päästä vähän koruilemaan, kun on tuota taukoa jonkin verran ollut. (Paitsi oli mulla mökillä mukana muutama korujuttu, joita kokeilin. Mutta siihen palaan sitten joskus toiste.) Kaulakoru on lyhyt ja asettuu suurin piirtein kaulakuopan kohdalle

Muutama kivi jäi yli ja päädyin tekemään myös rannekorun. Ketju on ostotavaraa, en itse saisi aikaiseksi moista :)

 Ja tottahan toki: korvikset kruunaavat setin :)
Ja kerta kiellon päälle :)
Ja se on sit siinä myös toiseen kertaan...loma loppuu parin päivän päästä :(. Loma meni hyvin aurinkoisesti ja lämpimästi, jopa niin lämpimästi, etten ole juurikaan tietokonetta availlut, muutaman mökkiblogipäivityksen sain aikaiseksi. Lomalla tuli oltua mökillä suurimmaksi osaksi aikaa, mutta tuli poikettua Tallinnassakin shoppailemassa. Viime viikonloppuna tuli käytyä Somerniemen kesätorilla ja siellä oli koju, jossa myytiin mm. korun osia ja pakko oli muutamia hauskoja juttuja ostella, kuinkas muuten :)

Poika lähti heinäkuun alussa armeijaan ja valapäivä on ensi viikon perjantaina. Yllätyksekseni poika on jopa viihtynyt siellä, mutta jalka reistailee, penikkatauti kuulemma. Saas nähdä kuinka käy, saako rämmittyä intin läpi vai tuleeko lykkyä jalan takia. Toivottavasti saisi nyt hoidettua intin pois alta. On se muuten jännä, miten voikin tulla ikävä poikaa, vaikka normioloissakaan hän ei juurikaan kotona ollut. On se näköjään kuitenkin erilaista ja minkähänlaista se sitten on, kun hän muuttaa kokonaan omaan kotiin. No sen näkee sitten joskus.

No niin, syksyä kohden tässä sitten mennään, nuoremmalla pojallakin jatkuu taas perjantaina opinahjo. Toisaalta ihan kiva päästä taas rutiineihin kiinni, mutta vielä muutaman viikon olisi voinut laiskotella :)

Aurinkoista loppuviikkoa!

- kirsema -