sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Pöllöilyä

Alkuun tietopläjäys ja tietojen lähteenä wikipedia:

Pöllöä on vanhoista ajoista asti pidetty viisaana eläimenä. Minervanpöllö (kuva) on viisauden ja filosofian perinteinen symboli.

Pöllöä on monissa perinteissä pidetty kuoleman lintuna, niin muinaisessa Egyptissä kuin Roomassakin. 
Suomessa sitä on pidetty paholaisen lintuna
Pohjoismaissa myös ukkosen jumalan Ukon lintuna
Sen silmiä on syöty koska on uskottu hämäränäön paranevan. 
Sydän on tuonut rahaa, metsästysonnea ja sodassa rohkeutta. 
Pöllönmunan ja sydämen keitoksesta tehdyllä juomalla uskottiin olevan parantavaa vaikutusta alkoholismiin, kaatumatautiin ja hinkuyskään. 
Intiassa pöllönlihan on uskottu kiihottavan sukupuoliviettiä, mutta myös tekevän hulluksi. Kun naisen vasemmalle rinnalle asetettiin pöllön sydän, naisen uskottiin paljastavan kaikki salaisuutensa.
Pöllö on ollut paitsi viisauden myös tyhmyyden symboli. 
Sen kansanomainen nimi hyypiö sisältää myös omituisen olion merkityksen. Myös hyypiä-muotoa on käytetty, ja molemmat ovat yhä käytössä sukuniminä. Pöllö sen sijaan ei enää ole sukunimenä käytössä


Ja tässä sitten aiheeseen liittyvää korun muodossa:

Kaulakorussa käytetty mustaa ja hopeoitua korumetallia. Itse ketjuosuus on lyhyt, mutta riipus pitkä. Helmet ovat Pandora -tyylisiä, jotka sattumalta päätyivät tähän riipukseen. Aluksi kaulakoru ei ollut tälläinen, mutta sattuma oli lienee mukana  tätä korua tehdessä tai siis sovitusvaiheessa ja näin koru sai muotonsa. Rannekorusta kerroinkin jo edellisessä eli liimaukseni kesti lyhtentämisen jälkeen ja näin ollen varastoissani on taas yksi rannekoru lisää :)
Koska kaulaa ei ollut tarjolla kuvatessa, sai kuvauspulloni toimittaa kaulan virkaa. Laitanpa tähän vielä tietoa pullostani, tai siis niitä on useampia. Pullot ovat vanhoja Alkon näytepulloja tai jotain. Jokaisessa pullossa lukee, mihin juomaan ko. pulloa on ollut tarkoitus käyttää. Ovat muuten aika kivoja ja upean värisiä pulloja.

Mukavaa sunnuntaita!

4 kommenttia:

  1. En osaa päättää kummasta pidän enempi, joten tykkään täysillä molemmista :-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos vaan Mags! Parempi molempi :)

    VastaaPoista
  3. Sama valinnan vaikeus mullakin. Molemmat hienoja :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun kerroit mielipiteesi!