torstai 28. maaliskuuta 2013


Oikein ihanaa ja aurinkoista Pääsiaisen aikaa kaikille!

t: kirsema


keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Oon ehkä

perhonen...lauleskeli Paula Koivuniemi aikoinaan ja joitakin vuosia myöhemmin Yöperhosesta. No perhonen lennähti myös koruuni, joka tällä kertaa pronssin värisenä.






Helmet ovat helmiäislasia ja montaa eri väriä. Tällä kertaa ei niin säntillisesti aseteltuina vaan yritin kovasti sekoitaa järjestystä. Kylläpäs onkin vaikeaa laittaa "epäjärjestykseen", joten täytyy harjoitella lisää :)



Ketjuun lisäsin muutamia pikkuruisia sydämiä



ja näin se sitten roikkuu




Eipä tällä kertaa muuta kuin mukavaa keskiviikkoillan jatkoa! 

PS. Huomenna pääsee avaamaan mökkikauden, täytyy vain toivoa, että auringon voima olisi jo sulattanut pahimmat lumet ja jäät, jotta pääsee jostain ovesta sisään asti :)

maanantai 25. maaliskuuta 2013

Simpukankuorihelmiä ja vuorikristallia

Ensimmäinen lomapäivä ja mikä upea auringonpaiste, mutta lämpötila pakkasen puolella, oli ainakin aamulla. Loman alkajaisiksi piti tehdä koruhuoltoa, mutta kuinkas kävikään...eihän se homma huvittanutkaan, joten tässä korvaavaa toimintaa :) 

Nämä ihanuudet ovat (osittain) messulöytöjä, jotka eivät jätä mieltäni rauhaan. Fuksia simpukankuorihelmi, kirkas huurrelasihelmi, korumetallikukkasia ja vuorikristalliriipus.


Riipus on peräisin Etelä-Amerikasta ja siinä on kaksi vuorikristallimöllykkää juntattu yhteen. Joku varmaan muistaa aikaisemmista postauksista nämä erinäiset Etelä-Amerikan maistiaiset ja taas pääsen esittelemään niistä herkuista yhden.


 Metallikukkaset ovat niin söpöläiset! Ovat muuten myöskin messukamaa :)


Ja tältä koru näyttää "avattuna"


- Mukavaa ja auringonpaisteista maanantaita! -

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Kevättä kohti!

On ihan synti kököttää sisällä korujen kimpussa, kun ulkona on vihdoinkin ihana auringonpaiste sekä mukavan lämmintä, mutta omapahan on valinta.

Keväisen ilman kunniaksi oranssi ja kirkas/valkoinen pääsivät pääosaan tähän koruun. Itselleni en juurikaan ole oranssia käyttänyt, mutta nyt koitti sen aika.


Kirkkaat/valkoiset lasihelmet ovat kierteisiä ja lituskaisia, oikeastaan aika hauskat. Pähkäilin pitkään riipuksen kanssa laittaako vai ei ja tällä kertaa korun on siis ilman riipusta.


Koru on lyhyt, joten laitoin säätöketjun, niin tarvittaessa saa pituutta lisää. Ketjun perässä sydän -korumetallihelmi.

  

Huomenna, loman virallisesti alkaessa, taidan aloittaa koruhuollon ja varmaan joku käyttämätön koru saattaa lähteä purkuun tai kokea muodonmuutoksen. 

x x x x x x 

Tervetuloa uudet lukijat! 

x x x x x x

sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Kierrätyslasihelmiä

Ghanasta on nämä upeudet, itselleni ne siis hankin messuilta. Nyt harmittaa vähän, kun en ottanut myös sinisiä vaan tyydyin vain tähän kirkkaaseen. Mutta taidanpa jossain vaiheessa tehdä tilauksen, jotta saan niitä sinisiä, tietenkin sillä edellytyksellä, että niitä on vielä tarjolla. No palataan tähän kirkkaaseen lasiin. 


Ensin mallailin helmiä puuvillanauhaan, mutta sitten keksin, että haluan sekaan näitä ihastuttavia lehtyköitä ja kun en saanut niitä puuvillanauhaan asettumaan, niin päädyinpä sitten ketjuun. Isolenkkinen ketjuni oli liian kiiltävää, joten päädyin kahteen ohueen ketjuun, hopeoituun ja mustaan.


Lukkoa koru ei olisi pituutensa puolesta tarvinnut, muta laitoinpa sen koristeeksi ja siihen sain riipuksen roikkumaan.



Helmet ovat melkoisen paksuja ja isohkoja, joten korulle tuli jonkin verran painoa.





Vielä jäi muutama helmi varastoon, katsotaan syntyykö niistä rannekoru seuralaiseksi. 

- Oikein mukavaa auringonpaisteista sunnuntain jatkoa! -

Rannekoru magnesiitista

Memory wire -rannekoru yhdellä kierteellä. Helminä lasihelmiä, värjättyä magnesiittia ja hopeafoliolasihelmi.


Tämä siis miniäkokelaalle. Ihan ummikkona tein korulle pituuden, hänellä on hieman kapeampi ranne kuin itselläni, toivottavasti tuli sopiva. Jos ei, niin puretaan ja tehdään oikean pituinen, eihän siinä sen kummempaa.

 

torstai 14. maaliskuuta 2013

"Daisies"

Melkein päivänkakkaroita, ainaskin kukkasia. Vielä piti vähän tehdä jatkoa eiliseen eli rannekorulle kaveriksi korvikset. Täytyyhän asukokonaisuuden olla täydellinen :)


Kukkakehykseen laitoin sekä mustan että keltaisen 4 mm helmen. Keltainen sävy on kuitenkin eri kuin rannekorussa, koska kristallit loppuivat ja ei olisi mahtunut kukkakehyksen sisään. Näillä mennään.


Auringonpaisteista torstaita!
vaikka välillä vähän satoikin lunta :(

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Blingiä lauantaille

Tänään on ollut jotensakin apea päivä, joten päätin vähän piristää itseäni sekä hellitellä miniäkokelasta rannekorulla (aina ei viitsi itselle tehdä) ja valitsin väriksi oikein ripeämmän pinkin. No aikamme pohdittuamme ja mallailtuamme sopivia helmiä, hän ihastui kahteen helmeen, mutta niitä ei voinut laittaa samaan rannekoruun, joten lupasin tehdä hänelle tuplaten rannekoruja. Toisaalta en viitsi molempiin koruihin käyttää pinkkiä ja kyselin jotain toista lemppariväriä, mitä hän haluaisi. Esikoiseni kuunteli jutusteluamme ja hänellä sitten välähti väriksi keltainen, koska miniäkokelas oli juuri ostanut itselleen keltaisen asun isänsä puolen vuosisadan juhlaan. No keltaistakin löytyy varastosta, joten tuumasta toimeen.

Koska kyseessä on juhlissa käytettävä koru, saa siinä olla vähän myös blingiä, joten valinta oli keltainen kristalli. 



Ja jottei liian keltainen, laitettiin hieman kermanväristä helmiäislasia mukaan.


Asussa on lisäksi mustia nappeja, joten mustakin väri päätyi koruun keskikiveksi.


Ja tuttu pullonkaula toimii tällä kertaa ranteena :)



Mukavaa illanjatkoa! Huomiseksi luvattiin taas oikein kunnolla pakkasta :(

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Sininen iskee

Jos minuun on tartutettu fuksia/pinkkipöpö, on sama pöpö iskenyt sinisen suhteen. Sininen on upea väri, mutta ei juurikaan omiaan itselleni. Sinisen suhteen olen itse saanut aikaiseksi tämän pöpösen, kun tilailin jossain vaiheessa sinisiä helmiä, ihan vaan koemielessä ;) 

Eilen illalla piti vielä alkaa väkertämään messuostoksista korua ja nimen omaan näistä sinisistä simpukankuorihelmestä, jotka ovat lituskoja kahdessa eri muodossa. Korusta tuli niin pitkä, että oli vaikeuksia saada se nätisti yhteen kuvaan, joten pahoittelen, mutta tässä osissa:

niska


keskiosa, jossa mutkalinkkejä ja pari ovaalia


alaosa


ja vielä riipus, joka on jo aika kauan odotellut vuoroaan. 
Silloin kun sen ostin, mulla oli selkeä visio sen käytöstä, mutta visio katosi johonkin. Ehkä hyvä niin, koska mielestäni se käy hyvin tähän, ainakin kokonsa puolesta





korvikset läheltä. Koukut hopeaa.




koko koru, joka olisi pitänyt saada ilman taittelua yhteen kuvaan ja vielä siten, että siitä näkyisi jotain. Valokuvauskurssille? Olisko syytä harkita?


Toivottavasti sait jotain tolkkua tästä korusta. Mukavaa maanatai-illan jatkoa! Aurinkokin vielä pikkuisen pilkistää :)

sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kaverille kans

Ihania löytöjä tuli siis tehtyä eilisiltä messuilta ja niin löysi messukaverinikin upean väri-iloittelun itselleen. Hän, niin kuin itsekin, ihastui näihin kirjaviin särölasihelmiin. Värisarja on kuin luotu juuri häntä varten ja kaikki (ainakin melkein) lempparivärit yhdessä nauhassa!


Helmet ovat suuria (12 mm) ja näin ollen korusta tuli melkoisen raskas, toivottavasti hän pystyy tätä käyttämään. Toiveena oli myös tällä kertaa lyhyt ja yksinkertainen koru.


Ja lukon toivottiin olevan vähän suurempi ja kun tiedän hänen myös olevan melkoinen viherpeukalo ja rakastavan kukkia, niin mikäs sen oivempi vaihtoehto kuin kukkalukko.


Kiitos vielä kerran messukaverille hauskasta seurasta ja toivottavasti tästä korusta tuli sitä mitä toivoit!

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Messuilta

Nyt on mieli virkistetty, kuolat valutettu ja lompakko kevennetty! Siellä iskee todellinen helmihulluus, siis messuilla...aivan liian paljon ja aivan liian ihania helmiä tyrkyllä, äkkiä pois. Yritin myös katsella näkyisikö messuilla iloisen väristä laukkua omistajansa kanssa, mutta et osunut silmääni KatMan, ehkä olimme eri aikaan. Kiitos Helmipalneetta ihanista messuista! 

Ja tässä saalista tältä vuodelta:




Akaatti, fasettihiottu (väri hieman vääristyi kuvassa)




Aivan syötävän herkullinen värjätty vuorikristalli. Tästä tulee ehdottomasti koru itselleni.




Simpukankuorihelmiä: sinistä, harmaata, ruskeaa, mustaa ja fuksiaa. Nyt luulen, että minuun on tartutettu fuksiapöpö, kun niin himoitsen sitä väriä.




Lasihelmiä ja helmiäislasihelmiä



Ghanalaista kierrätyslasihelmeä, ihanaa



ja vähän korumetallia


Ja nyt pääsen hipelöimään näitä ihanuuksia.

Aurinkoista lauantaita kaikille!

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

P

Haa, otsikko on oikeasti lyhyesti ja ytimekkästi P, kirjoittaminen ei jäänyt kesken.

Taasen koittaa yksi päivä, jolloin joudumme jättämään hyvästit työkaverillemme hänen suunnistaessaan kohti uusia tuulia.


Niinpä päätin, että muistan häntä pienellä läksiäislahjalla ja kuinkas muutenkaan kuin korun merkeissä. Koruja hänellä on kyllä ennestäänkin, tämä on 100 % varmaa tietoa, mutta kyllä yksi vielä joukkoon mahtuu ;) Itse asiassa hänelle valmistin elämäni ensimmäisen "tilauskorun" ja muutama muukin koru on tässä matkan varrella tullut tehtyä, joten luonnollinen päätös yhteiselle korutaipaleelle on vielä yksi koru.Toisaalta tämä yhteinen korutaival saattaa myös jatkuakin...



Tällä kertaa korussa on hieman hempeämmät sävyt, koska ajattelin vähän rikkoa rajoja hänen kohdallaan käyttämällä hänelle ehkä ei niin "omia" värejä, mutta omasta mielestäni värit sopivat hänelle. Koska tiedän, että vaalenpunainen on ehdottomasti ei -listalla, niin sitä en sentään uskaltanut hänelle laittaa tähän ;) Aika monia värejä on hänen koruissa käytetty, mutta vielä jää värejä tulevaisuuteenkin :)

Koru on valmistettu lasihelmistä: putket ovat vähän oranssiin suuntaavat ja pyöreät lasihelmet ovat oikeasti hieman harmaampia ja tummempia kuin mitä kuva kertoo. Tässä alemmassa kuvassa on väri lähempänä oikeaa sävyä, mutta ei sekään ole vielä täydellisesti oikea.


Riipuksena roikkumassa tuollainen musta lätykkä linkin jatkona.


Ja nyt pääsin siihen vaiheeseen, että on aika toivotella myötätuulta P:lle ja onnea uuteen työpaikkaan! 


t: kirsema

PS. pysyhän jatkossakin "linjoilla"!

sunnuntai 3. maaliskuuta 2013

Fuksiaa ja mustaa

No enpäs malttanutkaan, kun tuli mieleen nuo helmiäisihanuudet. Nämä ovat siis fuksian väriset, mutta niin kuin edelliskerralla, en saa oikeata väriä esiin. Mutta jos klikkaat tästä, ja rullaat sivulla alas, niin näet oikean sävyn.


Helmiäisen liittolaisena on mustaa korukiveä ja hopeoituja korumetallipallukoita. Ketju on myös hopeoitua tavaraa.


Ja koska kaulaa ei ollut tällä(kään) kertaa tarjolla, niin pöytäkuvaan on tyytyminen. Miehelle tuossa kyllä ehdottelin, että laittaisi korun kaulaansa, mutta jostain kumman syystä vastaus oli kielteinen :D. Ehdottomasti tämä olisi vaatinut tulla kuvatuksi kaulalla, mutta ehkä toisen kerran lisään uuden kuvan. Ketjuosuus on tuplana, yksinkertainen ketju olisi jäänyt ehkä liian hennoksi, nuo helmiäisethän ovat liki 4 cm.


*** Hyvää tulevaa viikkoa ***

Kaksoisvaijerissa marmoria

Aloitin eilen tyynynpäällysprojektin ja tarkoitus oli tehdä kaksi uutta tyynynpäällistä. Näppärästi leikkasin ensimäiseen tyynyyn kankaan valmiiksi ja olin aloittamassa toista, mutta sitten pitikin ensimmästä alkaa mallailemaan ja lopputulosena se, että vain yksi tyyny sai uuden kuoren. Tämäkin oli työn ja tuskan takana, kun ei hutsita noi ompeluhommat. Toinen tyyny saa edelleen tyytyä vanhaan kuoreen ja odotella aikaa parempaa...




Ja nämä jutut eivät millään sitten liity toisiinsa, mutta kun ompelu ei huvittanut, niin siirryinpä sitten koruilemaan. Olin kirjasta nähnyt kolmen vaijerin korun ohjeineen ja sitä oli pakko kokeilla, mutta kokeilinkin sen kahdella vaijerilla. Kivenä pinkki marmori ja valkoinen helmiäislasihelmi. 


Marmorikivet ovat pitkään odottaneet vuoroaan, ehkä senkin takia, että ovat jämähelmiä ja eivätkä ole riittäneet mihinkään ja toisekseen värisävy on hieman vaikeahko yhdistettäväksi mihinkään.

  
Yhdessä kohdassa kävi pieni moka: vaijeri jäi pullottamaan vähän rumasti, mutta ei haittaa. Pienellä mokallahan saa aikaiseksi persoonallisen korun ;)

- Hyvää sunnuntaipäivän jatkoa -

Tervetuloa maailmaani uudet lukijat!




Huomasitkos, että blogin ulkoasu on hieman muuttunut. Viikolla kun ei jaksa koruilla, niin täytyy itseänsä viihdyttää tietimäkoneen ääressä ja sieltähän löytyy vaikka mitä pikku kivaa. Eli bongasin sieltä bannerinmuokkausohjelman ja sitähän oli sitten pakko kokeilla ja tälläistä sitten sain aikaiseksi. Itse ainakin tykästyin tuohon uuteen kuvaan ja toivottavasti myös miellyttää muita.