tiistai 22. toukokuuta 2012

Korallia ja akaattisiruja

Tämä tarina on pakko kertoa, koska tämä oli aika mainio tapaus :)

Tänäkin kesänä moni nuori viettää suurta juhlaansa ja kutsuja rippijuhliin satelee sukulaisille ja ystäville. Yksi kutsun saanut työkaveri tuli kyselemään, josko voisin valmistaa lahjaksi korun. Juhlakalun lempivärit ovat (tällä hetkellä) punainen ja sininen. Sovittiin, että näiden värivaihtoehtojen valossa etsin ensisijaisesti sinisiä kiviä, mutta punainen jäi kuitenkin kaivelemaan mieltäni ja kurkkailin samalla, mitä vaihtoehtoja punaisesta löytyisi. Ja löytyihän niitä. Kun esittelin molemmista väreistä rippilahjavaihtoehtoja, tuli korun tilaajalla valinnan vaikeuksia päättää kumman ottaa ja aikansa pohdittuaan näppärästi ratkaisi asian ottamalla sekä punaisen että sinisen korun, joista toinen menee rippilahjaksi ja toisen voi sopivasti jättää itselleen. Ennen korujen valmistumista asialle syntyi ratkaisu: punainen menee rippilapselle lahjaksi ja sininen jää itselle.

Materiaalina tässä rippilahjassa on koralli, hopeoitu Elämän puu -riipus, mukaan laitettiin myös väreihin sopiva tähtönen.


Punainen koralli

Kun rippilahjakoru valmistui, niin vein sen vielä ”kelpuutettavaksi” ennen luovutusta. Jossain kohtaa suunnitteluvaihetta oli ollut puhetta myös mahdollisesta rannekorusta kaulakorun seuraksi ja niinpä kysäisin asiasta. Ja kuinka ollakaan, rannekoru tuli tilaukseen, mutta ei tokikaan osana rippilahjaa vaan työkaverin omaan käyttöön, koska hänen koruvarastossaan oli vielä sopivasti aukko punaisesta korusta. Kiviäkin oli vielä sopivasti jäljellä, niin toive punaisesta ja rannekorusta saatiin toteutettua. Rannekorun pituus on 16,5 cm.

Rannekoru korallista
Ja eihän se ollut kahta ilman kolmatta. Tässä on siis hänelle itselleen valmistettu kaulakoru sinisistä akaattisiruista. Sekaan laitettiin hieman läpikuultavaa valkoista jadea sekä hopeoituja helmiä. Riipuksena hauska vino sydän. Pituutta kaulakorulla on n. 72 cm + riipus.

Sininen akaattisiruEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun kerroit mielipiteesi!