sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Äitienpäivälahjaksi

Vein tuossa talvella taas ison satsin koruja myyntiin siskon työpaikalle ja sieltä sain sitten korutilauksen, koska tilaajalla oli/tuli tarve punaiselle korulle, jota ei satsissa ollut laisinkaan. Hän siis oli katsellut korujani ja sai ajatuksen, että jos vaikka suostuisin tekemään mittatilaustyönä hänen äidilleen punaisen korun äitienpäivälahjaksi. Tällaisestahan ei voi kieltäytyä, en minä ainakaan. Jos joku on tyytyväinen työhöni, niin siitähän pitää olla vain itsekin tyytyväinen ja ihan vähän myös röyhistellä rintaansa :). Tästä työn vastaanottamisesta alkoi sitten tarkemmalla tasolla sähköpostikeskustelu värisävystä ynnä muusta. Punaisia sävyjä kun on maailma pullollaan :) Vaihe vaiheelta olen tilaajalle kuvia laitellut ja yhteistuumin sitten saimme korun valmiiksi :) Ja vielä kiitoksena perään tuli, että on hyvää palvelua, kun voi itse vaikuttaa koruun. No alusta alkaen on periaatteeni ollut se, että tilaaja saa itse olla vaikuttamassa lopputulokseen. Silloinhan siitä tulee (toivottavasti) mieluinen koru ostajalle :)

Koska punaisia koruja tulee harvemmin tehtyä, niin punaisia kiviä ei varastoissani ollut, mutta onneksi oli messut, josta sain kuin sainkin sitten nämä punaiset ihanat kivet hankittua. Oli muuten messuilla aika vähän punaista tarjolla.

 Kirkkaat viistehiotut huurrehelmet ovat lasia.


Pelotti vähän tämä punainen toive, koska näistä punaisistahan voi hyvin äkisti tulla kovinkin jouluisia, mutta onneksi toiveena punaisen lisäksi oli myös joko kirkas tai musta.  Toivottavasti tästä ei nyt tullut jouluinen, yritin kyllä parhaani mukaan välttää sen :)

Korun toivottiin olevan pitkä, n.75 cm + riipus, mutta pituutta tälle kertyikin liki 80 cm + riipus helmien asettelusta johtuen. Toivottavasti se käy.


Korviksista toivottiin "yhden kiven korviksia" ja valitsin niihin rondellimaisen kiven. Näistä tulikin aika hauskan näköiset korvikset, kuin punaposkiset omenat konsanaan :) Koukut ovat hopeaa.


Tässäpä oli sitten tämä tämän päivän toinen postaus. Enempää en teitä kiusaa tänään, mutta ehkä lähiaikoina :)

Ja vielä toivotan tervetulleeksi uuden lukijan. Toivottavasti viihdyt täällä :)

- kirsema -

Korvikset ja rannekoru

Voi kuulkaa, se on loman viimeinen päivä. Ihanat ilmat olivat, mutta pääasiassa tuli otettua levon kannalta. Mökillä oltiin useampi päivä ja päivitin vähän mökkiblogiakin.  Eilen illalla näimme vielä joutsenpariskunnan ylilennon. Taisivat käydä tarkistuslennolla, koska vielä eivät laskeutuneet lampeen, ei ollut sulaa muuta kuin rannasta.

Mennäänpäs näihin korujuttuihin sitten. Nämä korvikset valmistuivat pari viikkoa sitten, mutta en ole muistanut niitä laittaa tänne, mutta onnistuuhan tuo näin myöhäisemmässäkin vaiheessa.  

Kuvissa poseeraavat herrat Normo ja Timi viime kesänä. Näitä olikin vaikea kuvata muotonsa takia, joten ihan hyvin ei kuvista selvää saa, mutta kyseessä siis rotikka Normo ja Belgian paimenkoira Timi. Innostuin siis silloin paperi-helmihuumassani tekemään koirakorvikset koirien emännälle :)




Ja sitten siihen rannekoruun, joka oli tilaustyö. Eräänä (= yhtenä monista) päivänä oli kädessäni rannekoru, johon olen niin valtavasti tykästynyt. Työkaveri katsoi korua ranteessani ja tuumasi, että onpas sulla kaunis rannekoru. Hän ei siis vielä tiennyt sitä, että teen näitä koruja itse ja kerroin hänelle, että on ihan oma tekele. No siitä innostuneena hän sitten ilmoitti, että haluaa samanlaisen, musta ja hopea on hänen lemppariyhdistelmä. Kerroin kyllä, että ihan justiinsa samanlaista en tee, mutta vähän helmiä muuttamalla onnistuu, lisäksi helmien välipunonnasta tein pienemmän. Kokeiltiin omaa koruani hänen ranteeseen ja hopsis, pituuskin oli sopiva, joten helppo nakki.








Voi olla, että vielä tänään tulee yksi postaus, kun oli toinenkin tilaustyö. Koru valmistui kuluneella viikolla, mutta en ole ehtinyt vielä kuvata sitä. Mutta jos ei, niin oikein mukavaa tätä päivää ja tulevaa viikkoa!

Aurinkoisin terkuin

- kirsema -

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Marjaisaa ja runsasta

oli toiveena. Tämä siis kuuluu kaverille kans -sarjaan. Toinenkin messukaveri siis hankki itse kivet, ja tällä kertaa kivi on "jade". Aivan kertakaikkisen hurmaavan värinen.

Pitemmittä puheitta: kaulakoru, jossa etuosa on isolenkkistä ketjua ja ketjuun rakennettu marjaterttuja. Niskaosan päädyin laittamaan kivistä joiden välissä hopeoituja palleroita. Ei muuten ollut mikään helppo kuvattava ja tällä kertaa muotonsa takia, mutta näillä mennään :)



Rannekoru: samaa isolenkkistä ketjua, jossa PALJON kiviä...ja sen mukainen on sitten myös paino. Toivottavasti ketju kestää :)


  

Ja korvikset: nekin terttumaiset :) Enempää en uskaltanut painoa korviksiin laittaa, jotta korvat kestävät :)

 
Kaiken kaikkiaan kiviä meni kolme nauhallista eli aikamoinen määrä. Tällaisessa mittasuhteessa en olekaan aiemmin näitä terttukoruja tehnytkään, onneksi sanoin hänelle, että ottaa varmuuden vuoksi kolme nauhaa. Aikaa tähän vääntelyyn meni useampi tunti, mutta kuka sitä nyt tunteja laskee :) Ja tulipa puristeltua pihtejä siihen tahtiin, että nyt on sormissa nahka hellänä :)

Mukavaa maanantaita !

toivottelee

 - lomaileva kirsema -

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Hehkeätä

oranssia magnesiittisiruina, isoja siruja. Tämä kuuluu kaverille kans -sarjaan eli messukaverin itsensä ostamat kivet ja riipus.


Sirut menivät vaijeriin lisänä hopeoituja palleroita. Näinpä siitä syntyi sitten kaulakoru, jolle taisi tulla pituutta rapian päälle 60 cm ja rannekoru.


Tekstitetty sydän päätyi riipukseksi. On muuten melkoisen huikean kokoinen, mutta sopii massiiviselle kaulakorulle kaveriksi.


Voihan kuulkaa, loma alkoi kuin alkoikin ihanan aurinkoisessa säässä. Toivottavasti sää jatkuukin samanlaisena koko viikon :) Suunnitelmia ei sen kummemmin ole, mutta voi olla, että pari korua tulee väsättyä :)

Auringonpaisteista lauantain jatkoa!

- kirsema -

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Viikonlopun viettoa - koira + messut

Perjantaina se sitten tuli meille - isännän siskon ihana koira. Isäntäväki lähti toisen koiran kanssa viikonlopun viettoon ja toinen koira tuli meille viikonloppuhoitoon.

Tämmöinen ihana pieni sylikoira :) 

Perjantai-iltana, kun lähdettiin iltalenkille, vähän jännitti, koska tiesin koiran voimat. Hyvin koulutettuna koirana ei ongelmia lenkin aikana tullut. Pari säikähdystä: itse en siis säikähtänyt vaan tuolla pururadalla oli kolme nuorukaista seisoskelemassa ja yksi niistä seisoi selin meihin nähden, joten hän ei nähnyt tuloamme. Koira kuitenkin päätti lähestyä ja nuuskaista nuorukaista ja kun komensin koiraa, niin poika reppana säikähti ja melkein hypähti ilmaan.

Kotiin päin tullessamme sattui samaisella pururadalla tulemaan rouvashenkilö vastaan, jolla oli niin leveät kengät jaloissaan, ettei meinannut mahtua kulkemaan pururadalla. Rouvashenkilö jossain vaiheessa hoksasi tulomme skarppasi kovin ja onnistui kulkemaan melkein suoraan. Tässä kohti keräsin koiran remmiä lyhyelle, kun ei ikinä tiedä, miten se suhtautuu vieraaseen humalaiseen ja mitä vieras humalainen meinaa tehdä. No vähän se yritti jäädä jututtamaan meitä siinä, mutta vastailin vaan lyhyesti ja jatkoimme matkaa.

Peppi päätti hetken aikaa katsella tilannetta vähän korkeammalta :)

Yksi jännittämisen kohta oli sitten yöt, kuinka kissa ja koira tulevat juttuun. Onko täällä keskellä yötä kauhea rähinä päällä, jos kissa uteliaisuuttaan menee nuuhkimaan nukkuvaa koiraa. Ei ollut rähinää (huh), molemmat yöt sujuivat mallikkaasti ja kaikki saimme nukkua.


Sitten viikonlopun toinen kohokohta eli helmimessut. Niin kuin aiemmin arvelin, lompakko tuli kevennettyä huolella. Ja jälleen kerran tuli myös tehtyä heräteostoksia :) Ja kiitos messukavereille, oli tosi ihana nähdä kunnolla pitkästä aikaa!


Lasi- ja puuhelmiä. Valkoiset helmet ovat kumipäällysteisiä ja tosi kivan tuntuisia, ihan kuin samettia :)


Kivi- ja simpukkasatsaus. Punaisista kivistä sain jossain vaiheessa korutilauksen, mutta meinasikin olla aika hintsusti punaista tarjolla ja vähän iski paniikki löydänkö niitä lainkaan, kunnes sitten bongasin nämä.


Uusia tuttavuuksia minulle, siemenistä tehtyjä helmiä ja lätyköitä. Ja myös pari akaattilätkää, magnesiittiperhosia sekä terrakottahelmiä.

 Ja tässä se hurahdus. Laserleikattu puuriipus. Sikakallis, mutta ei mahtanut mitään. Pakko oli saada.


 Metalliroipetta ja ihania pikkuruisia lasipulloja
Muutama metri "rotanhäntää"

 Kavereiden ostokset, joista pitäisi syntyä koruja jossain vaiheessa :)


Mukavaa sunnuntain jatkoa. Kohta täytyy lähteä palauttamaan koira kotiinsa, mutta otan mieluusti toistekin hoitoon.

- kirsema -

lauantai 8. maaliskuuta 2014

Latinankielen oppitunti :)

Onneksi on olemassa internetin ihmeellinen maailma, sieltä löytää vaikka mitä :) Satunnaisesti valitsin lyhyitä sananlaskuja, jotta sain ne helmeen mahtumaan. Näitä kaikkia latinankielisiä sananlaskuja sisältää koru. Idea tähän lähti Carpe diem - rinkulasta.


Carpe diem - Tartu hetkeen 
Vēnī, vīdī, vīcī - Tulin, näin, voitin
Ex visu amor - Rakkautta ensi silmäyksellä
Nomen est omen - Nimi on enne
Aurum potestas est - Kulta on valtaa
Sol omnibus lucet - Aurinko paistaa kaikille
Amor vincit omnia - Rakkaus voittaa kaiken

 Putkihelmet ovat itsetehtyjä paperihelmiä.

Koko koru, paperihelmiä ja metalliosia lukuunottamatta,  on itse asiassa kasattu kirpparilöydöistä. Riipuksessa roikkuvat helmet ovat peräisin korviksista ja makeanvedenhelmet puretusta kaulakorusta. Helmet taitavat olla laatua Ö, mutta väliäkös tuolla. Kuluneisuushan taitaa sopia korun aiheeseen.


Mukavaa Naisten päivän iltaa!

- kirsema -

perjantai 7. maaliskuuta 2014

Jee :) - tässä ne nyt on

Leimailutaivas ja Helmiplaneetta -messut lähestyy huimaa vauhtia (15.3.2014) ja osallistuin erään kaupan/näytteilleasettajan järjestämään rannekejahtiin tällä korulla. Koru piti olla itse tehty (kuinkas muutekaan), mutta ei ollut mitään rajoitetta korun valmistumishetkestä. Jos joku muistaa, niin tuo kyseinen koru valmistui jo alkukesästä viime vuonna. Omasta mielestäni tuo koru on kaunis ja myös muutama muukin oli kanssani samaa mieltä, koska ensimmäisen viikkokisan voitto eli rannekkeet (2 kpl) päätyivät minulle. Kiitos, jos satuit olemaan kuvan tykkääjä viikkokisassa!

Ja mikä parasta, messut järjestetään tuossa lähistöllä ihan kävelymatkan päässä, joten ei tarvitse mitään muuta kulkuvälinettä kuin omat jalat :)

Hyvissä ajoin värväsin itselleni kaverin mukaan messuille, itse asiassa häntä ei tarvinnut edes houkutella mukaan :), hän on ollut mukanani myös aikaisemmilla messureissuilla parina edellisenä vuonna. Tällä kertaa pieni joukkomme kasvaa yhdellä uudella jäsenellä. Mahtavaa, kun on mukana kavereita, joiden kanssa hypistellä ja ihastella tarjolla olevia kivi- ja helmikaunokaisia ja siinä sivussa vähän vaihtaa viimeisimpiä kuulumisia, siis juoruta kuumimmat jutut :)

Mutta on tässä yksi jännityskin edessä: kuinka saa pidettyä itsensä kurissa niiden kaikkien ihanuuksien keskellä. Aikaisemmat messukäyntikokemukset ovat osoittaneet, että itsensä hillitseminen on äärimmäisen vaikeaa, aina jostain kojulta löytyy jotain, mitä ehdottomasti tarvitsee tai joku on niin ihana ja kaunis, että juuri sitä tarvitsee tulevassa korussa. Lompakko on ollut hyvin kevennettyä mallia aina messujen jälkeen :)

Näistä ihanuuksista sen verran, että vuoden takaisilta messuilta löysin niin ihanat kivet, että ne oli pakko ostaa, mutta ne on ihanuutensa takia edelleen käyttämättä, kun ei millään raaski :) Jos käytän ne koruun, en pääse niitä enää hypistelemään kivinä (valmiita koruja tulee harvemmin hypisteltyä) tai entä jos teen niistä korun ja johon jossain vaiheessa kyllästyn, joudunko myymään sen pois. Sen jälkeen ei ole edes sitä vähää mitä hypistellä. Ainahan vaihtoehtona on korun purkaminen, mutta sitäkään ei oikein tule kovin taajaan tehtyä. Mutta entäpä jos tänä vuonna löytyykin jokin uusi ihanuus, jota säilytän samalla periaatteella, niin silloin voin käyttää aikaisemman ihanuuden pois. Tämä voisi toimia...tai sitten ei.
No näitä ihanuuksia löytyy ihan varmaan jokaiselta ja niitä sitten säilötään pitkän aikaa, joten voin lohduttautua sillä, että en ole ainoa :)

Oikein ihanaa tätä viikonloppua kaikille, vaikka kevätmyrskyä onkin luvattu. Mikäli ennuste pitää vielä paikkansa, niin silloinhan voi ihan rauhassa vaikka koruilla! Jos ensi viikonloppuna olet tulossa näille kulmille messuille, saatetaan ehkä törmätä :)

- kirsema -

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Rullaillen

Tässä on vietetty huimaa kahta lomapäivää ja mitään järellistä en ole saanut aikaiseksi. Viikonloppuna oltiin mökillä, pitihän se tämäkin mökkivuosi aloittaa :) Mukavaa oli pitkästä aikaa, ihan blogista piti tarkistaa, milloin edellisen kerran tuli käytyä siellä ja olihan siitä neljä kuukautta vierähtänyt.

Jos muistatte, kun jossain vaiheessa jonnekin kirjoitelin siitä, kun meidän auton takapuskuri oli ruhjottu, jonka jälkeen auto oli korjauksessa ja maalauksessa (kahteen kertaan) ja tämän jälkeen takaluukkuun tuli vedet sisään. No syy lomaani oli se, että auto oli nyt vihdoin ja viimein huollossa ja paikattavana nämä molemmat päivät. Vesi oli vaurioittanut auton bassovahvistinta, joten uusi mölytoosa tuli takuuna.

Mutta sitten lomapäivien ei järelliseen tekemiseen: innostuin tuossa rullailemaan lisää paperihelmiä. Nyt on muuten sormenpäät tosi hellänä :) Ehkä nämä tulee joskus käytettyä, en vielä tiedä.

Ekaksi tulostin paperiarkillisen näitä raitajuttuja ja leikkasin ne suikaleiksi








Sitten rullasin suikaleen puikon (en siis omista sellaista hienoa pyörittelyjuttua) ympärille. Huono kuva, kun yhdellä kädellä yrittää kuvata :)







Rullattu helmi










Siinä niitä nyt rullattuina, vielä lakka päälle joku päivä.
Pari erilaistakin joukossa, joita tein aamulla.










Malli kaksi
















Tällaisia näistä tuli. Lakka vielä päälle. Mustat raidat sain aikaiseksi siten, että vedin suikaleiden reunat mustalla tussilla.












Ja huomenna sitten takaisin töihin. Mukavaa loppuviikkoa!

- kirsema -