torstai 31. tammikuuta 2013

Liebster Blog


1) Kiitos KORUSTAMOn Eila tunnustuksesta, oli taas ilo ja kunnia saada tunnustus!

2) Viime vuoden loppupuolella sain samaisen tunnustuksen toisen tunnustuksen kanssa ja jaoin sen silloin viidelle blogille, niin tällä kertaa en valitsekaan enää viittä blogia, koska kaikki seuraamani blogit ovat ihania ja mielestäni joka ikinen ansaitsee tunnustuksen. 

3) Näin ollen toivonkin, että nappaat tästä itsellesi tunnustuksen ja omalta osaltasi jaat sitä edelleen.

Tässä vielä ohjeistusta tunnustuksen saajalle:


1) Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka tunnuksen sinulle antoi.
2) Valitse viisi blogia (joilla alle 200 lukijaa) ja jätä kommentti heidän blogiinsa.
3) Toivo, että ihmiset,,joille jätit tunnustuksen, antavat sen eteenpäin
  

Hyvää torstai-illan jatkoa ja laitathan tunnustuksen kiertämään!

 

sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Tällainen

siitä sitten tuli. Kiveksi koruun laitoin jadea, joka ei oikeasti ole ihan noin keltainen, miltä se kuvassa näyttää. Myös edellisen korun kohdalla, jonka tein tästä samasta jadesta, totesin, että jo on vaikeasti kuvattava kivi, kun ei millään saa oikeaa väriä siihen.



Olikin melko haasteellinen kauneudestaan huolimatta tuo lehtilinkki, sillä on sen verran paljon kokoa ja aika massiivinenkin se loppujen lopuksi oli.


Riipuksena pieni metallikukkanen, joka on kaksipuolinen.


 
Ja kaulalla. Eipä ollutkaan taas muuta kaulaa tarjolla kuin oma, ja näinhän siinä sitten kävi. Koru on vinossa :) mutta tällä mennään!



perjantai 18. tammikuuta 2013

Sortuminen...

Kerran aikaisemmin kokeilin tilata tavaroita muualta kuin Suomesta ja ne tavarat saatuani olin hieman pettynyt osaan tuotteista ja vannoin, onneksi vain itselleni, että tuo kokeilu oli viimeinen, mutta niinpä koitti heikko hetki ja sorruin... Osa tavaroista saapui tänään ja vielä odotellaan lisää :) ja tässä hieman esimakua tulevasta, tosin nämä kaksi eivät ehkä päädy samaan koruun. Kivet ovat ihan tavallista akaattia, mutta ihastuin niin noihin lehtikuviojuttuihin, että oli pakko päästä jakamaan tämä :)


Joskus olen varmaan maininnut, että sininen (eikä myöskään vihreä) väri ei ole ihan mun juttu, mutta täytyy kokeilla tämäkin väri. Sinisiä koruja kyllä olen itselleni tehnyt, mutta sävy ei ole ollut näin sininen.

Hyvää viikoloppua kaikille pakkasesta huolimatta
 ja 
toivotan uudet lukijat lämpimästi tervetulleeksi.

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Simppeliä

Ja vielä oli pakkomielteenä tällä päivälle tehdä yksi rannekoru lisää. Onkohan kohdallani kaikki muut korut jo tehty, kun vaan melkein vallan näitä ranteeseen sattuvia koruja on tullut tehtyä? No olen jo jonkin aikaa haaveillut yksinkertaisesta ja monikäyttöisestä rannekorusta, jossa kuitenkin olisi joku juttu ja tänään se sitten syntyi kuin itsestään. Materiaalina hopeoitu korumetalli.

Ekana se juttu


ja aseteltuna


sekä koko pituudeltaan
 


ja viimein kätösessä
 






Pöllöilyä

Alkuun tietopläjäys ja tietojen lähteenä wikipedia:

Pöllöä on vanhoista ajoista asti pidetty viisaana eläimenä. Minervanpöllö (kuva) on viisauden ja filosofian perinteinen symboli.

Pöllöä on monissa perinteissä pidetty kuoleman lintuna, niin muinaisessa Egyptissä kuin Roomassakin. 
Suomessa sitä on pidetty paholaisen lintuna
Pohjoismaissa myös ukkosen jumalan Ukon lintuna
Sen silmiä on syöty koska on uskottu hämäränäön paranevan. 
Sydän on tuonut rahaa, metsästysonnea ja sodassa rohkeutta. 
Pöllönmunan ja sydämen keitoksesta tehdyllä juomalla uskottiin olevan parantavaa vaikutusta alkoholismiin, kaatumatautiin ja hinkuyskään. 
Intiassa pöllönlihan on uskottu kiihottavan sukupuoliviettiä, mutta myös tekevän hulluksi. Kun naisen vasemmalle rinnalle asetettiin pöllön sydän, naisen uskottiin paljastavan kaikki salaisuutensa.
Pöllö on ollut paitsi viisauden myös tyhmyyden symboli. 
Sen kansanomainen nimi hyypiö sisältää myös omituisen olion merkityksen. Myös hyypiä-muotoa on käytetty, ja molemmat ovat yhä käytössä sukuniminä. Pöllö sen sijaan ei enää ole sukunimenä käytössä


Ja tässä sitten aiheeseen liittyvää korun muodossa:

Kaulakorussa käytetty mustaa ja hopeoitua korumetallia. Itse ketjuosuus on lyhyt, mutta riipus pitkä. Helmet ovat Pandora -tyylisiä, jotka sattumalta päätyivät tähän riipukseen. Aluksi kaulakoru ei ollut tälläinen, mutta sattuma oli lienee mukana  tätä korua tehdessä tai siis sovitusvaiheessa ja näin koru sai muotonsa. Rannekorusta kerroinkin jo edellisessä eli liimaukseni kesti lyhtentämisen jälkeen ja näin ollen varastoissani on taas yksi rannekoru lisää :)




Koska kaulaa ei ollut tarjolla kuvatessa, sai kuvauspulloni toimittaa kaulan virkaa. Laitanpa tähän vielä tietoa pullostani, tai siis niitä on useampia. Pullot ovat vanhoja Alkon näytepulloja tai jotain. Jokaisessa pullossa lukee, mihin juomaan ko. pulloa on ollut tarkoitus käyttää. Ovat muuten aika kivoja ja upean värisiä pulloja.

Mukavaa sunnuntaita!

sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Yksi pieni elefantti...




Vuoden ensimmäinen koru ja flunssa. Flunssan onnistuin saamaan ensimmäisenä arkipäivänä ja eilen ajattelin, että tämä tauti taitaa olla kuolemaksi...täällä ollaan kuitenkin ja voimat lähes palautuneet. Sen kunniaksi pääsi yksi pieni elefantti marssittamaan itsensä rannekoruun. Tämä on sarjassa kokeilu. Ostin jossain vaiheessa Pandora -tyylisiä helmiä ja kaksi erilaista ketjua, metallisen ja nahkaisen. Ja kuinkas kävikään, ketjut olivatkin aivan liian pitkät. Nahkaisen sain lyhennettyä, mutta nyt täytyy odotella kestääkö siinä liimaukset vai täytyykö liimata uudelleen. Metalliketjua en saanut lyhennettyä, ehkä sille löytyy jotain muuta käyttöä jossain vaiheessa. Sitten päästään kohtaan sovellettu: nämä ketjunpätkät on irroitettu avaimenperistä, joihin olin vaihtanut toiset ketjut tilalle. Rouheat pätkät näyttävät käyvän yllättävän hyvin tähän tarkoitukseen.