torstai 29. marraskuuta 2012

Tunnustuksia...ja salat julki

Huh huh, menipäs tähän kuitenkin jonkin verran aikaa...enkä siis tarkoita tunnustusten saamista vaan tämän tekstin kirjoittamista ja tunnustusten edelleen jakamista. Osaan blogeista on varmaan tunnustuksia tullut aiemminkin ja ehkä useamman kerrankin, mutta omalta osaltani haluan jakaa nämä tunnustukset kuitenkin. 

***Tunnustus 1***




Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi myös tarkoittaa suosikkia. Liebster-palkinnon ajatuksena on saada huomiota blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa.

Tunnustuksen säännöt:

1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi tunnustuksen sinulle.

Kiitos Nanti (blogista Nantilaa) jakamistasi tunnustuksista! Oli varsin mieltä lämmittävää saada tunnustuksia ja vieläpä kaksin kappalein


2. Valitse viisi blogia (joilla on alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa. 

Eikä sitten ollutkaan ihan helppo valita vain viisi blogia, kun näitä ihanuuksia löytyy vaikka kuinka paljon. Näissä kaikissa blogeissa löytyy kauneutta/erilaisuutta/ luovuutta, joka juuri silmääni miellyttää.

Mona blogista Helmipolkuja - ihanaa uusiokäyttöä astioille

Gesi blogista Helmitarinoita - kaunista luovuutta

Lumijo blogista Lumijon luomaa - tyylikästä ja kaunista

outiriina blogista outiriina - ihania

Ninni blogista Ninnin korunurkka - maltillista ja rauhallista suloisuutta - rohkeasti eteenpäin!

3. Toivo, että ihmiset joille jätit tunnustuksen antavat sen eteenpäin.
 Anna tunnustuksen/tunnustusten kiertää ja tuota samalla lämmintä mieltä sekä ilon tunnetta tunnustuksen saajalle. Halutessasi jaa tunnustus joko yksittäin tai parina niille blogeille, joiden sen haluat saavan. Itse haluan jakaa nämä samalla tavalla, kun ne itse sain eli parina.


 * * * Tunnustus 2***



Tunnustuksen yhteydessä toivotaan kerrottavan nämä asiat itsestään:

Lempinumero

8 ja yksinkertaisesti itserakkaasta syystä. Huvikseni googlasin merkitystä ko. numerolle: 

Numero 8 on hajaannuksen numero. Se edustaa evoluution kehityskulunalaisia lakea, murtautumista takaisin luonnosta henkisyyteen. Reagointi, paljastukset, särkyvyys, murtuminen, rotuerottelu, mätäneminen, anarkismi, haavat, eroaminen, avioero. Hengityksestä seuraava inspiraatio, nerokkuus, keksinnöt. Poikkeama, hallitsemattomuus, epänormaalius, hulluus. Kahdeksan edustaa myös viisautta, kokemuksista oppimnista, pysyvyyttä, kärsivällisyyttä ja vastuuntuntoisuutta. Kahdeksan on taloudellisen turvan, varuillaan olemisen, rajallisuuden, itsekurin ja itsekontrollin luku. Planeetoista Saturnus hallitsee numeroa 8.
Numero 8 kanssa värähtelevät harmonisesti värit indigo, kaikki ruskean sävyt, tumma vihreä ja laivaston sininen.
Alkoholiton suosikkijuoma:

Kylläpä taitaa kääntyä vahvasti tuonne kahvin puoleen tämä juomapuoli. Kahvia tulee litkutettua päivittäin ja hieman liiallisestikin. Aamukaan ei lähde käyntiin ilman kahvikupillista. Joskus on täytynyt tyytyä aamulla teekupilliseen, kun edellinen kahvinkeittäjä on unohtanut ilmoittaa, että kahvia saa tuoda kaupasta lisää, ja eihän siitä teestä ole herättäjäksi.

Lempieläin:

Kissa. Jo lapsuudesta alkaen on noita kissoja ollut jos jonkinlaista karvaturria ja vielä on edelleenkin. Muistaakseni aikaisemmat kissat ovat kaikki olleet ainakin vähän sylikissoja, mutta tämä viimeisin onkin sitten ihan omaa luokkaansa. Varsin omatahtoinen kissa, jonka kanssa on kehkeytynyt ihan omat tavat.

Facebook vai twitter:

FB, jonka saloihin olen vastikään tutustunut, koska jossain vaiheessa tein päätöksen, että en tarvitse FB:a omassa elämässäni, mutta niin se mieli näköjään muuttuu :)

Intohimo:

"Kyttäily" eli koruilun kautta on suurena intona ja himona katsella:
- telkkariohjelmista kaikki mahdolliset korut
- vastaan tulevien ihmisten korut
- kaikkien ihanien helmikappojen tarjonnat

Suosikkiviikonpäivä:

"Miks ei aina voi olla perjantai, perjantai, perjantai". Kyllä taitaa olla tuo perjantai se suosikkipäiväni. Perjantai-iltapäivällä saa jättää arkiset aherrukset muutamaksi päiväksi ja nauttia viikonloppuvapaasta, johon kuuluu päiväunet (maailmani sekaisin jos en saa ottaa kauneusuniani), muuten vaan löllöily tekemättä yhtään mitään ja ah niin ihanien helmien hypistely

Suosikkikukka:

Tulppaani. Kevät tulkoon tupahan.

Lempiväri:

Ehdottomasti punainen, jos jokin väri pitää nimetä. Tosin ihania värejä löytyy vaikka kuinka paljon, kun vaan pitää silmänsä auki ja näköaistin valppaana. Ja tässä koruhommassa on tuo värien upea maailma ihanasti auennut

Lukemista:

Kaikennäköisiä "roskapokkareita" tulee mökillä ollessa lueskeltua. Lukemisen suhteen olen sen verran onneton tapaus, että kun otan kirjan käteeni, saan luettua siitä sivun tai mahdollisesti toisenkin ja tämän jälkeen olen autuaasti unten mailla, joten voinet arvata, että kovin nopeasti ei kirjat etene kohti loppua. 

***
 Hyvää tulevaa viikonloppua!

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Petroolia

Jaa-a, joulu lähestyy uhkaavasti ja kaikkea pitäisi ehtiä. Onneksi omat mukulat ovat jo niin isoja, ettei tarvitse kahmalokaupalla haalia joululahjoja, vaan tässä kohtaa elämää riittää jo "aikuismaisemmat" lahjat. No tämä ei kuitenkaan ole menossa kummallekaan niistä pakettiin vaan aivan muualle, paketissa kylläkin. Tänä vuonna näköjään olen panostanut korulahjoihin. Niissä kaikissa on huomioitu lahjan saajan värimieltymyksiä. Ja kuviakin olen tänne uskaltanut laittaa, koska lahjojen saajat eivät (ehkä) käy täällä kurkistelemassa.

Tässä korusetissä on käytetty petroolinvärisiä oliivinmallisia helmiäsilasihelmiä (8x6 mm) ja pitkiä mattamustia opaakkeja kolmiohelmiä (18x15 mm), mattamustia biconeja ja hapsuhelmiä. Väleihin ripoteltu hopeoituja metallihelmiä. Kaulakorulla pituutta 48 cm ja varalle jatkoketju.




 

Kaveri

Jokin aika sitten tein kaulakorun korviksilla, jonka nimesin Epäonnen koruksi, koska tekeminen oli hieman haasteellista. Nyt kun koru on osoittautunut käytössä kestäväksi ja omasta mielestä lähestulkoon täydelliseksi ;) tein setistä puuttuvan rannekorun kaveriksi. Enkä taaskaan saanut helmen väriä vangittua oikeanlaiseksi :(



sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Ihan vihreetä

Vihreä ei ole kuulunut repertuaariini kovinkaan isosti, koska vähän vierastan sitä, mutta tulipas kokeiltua sitäkin. Aika hyvin sopii kuitenkin yhteen hopeoitujen korunosien kanssa. Tosin kun iltahämärässä kuvailee, niin tulos on mitä on. Eipä varmaan olisi päiväsaikaan kuvaaminenkaan tuottanut kovin kummoista tulosta, on ollut niin kovin hämärä päivä tänään. Kivi on siis vihreä, vaikka kuva taitaa kertoa jotain ihan muuta. Kaulakorulla on pituutta n. 56 cm + lukko ja riipuksentapainen.



Lähikuva "oksista"


Ja vielä riipus.


Goldstone

Jatketaan vähän edellisellä aiheella eli kultakivellä. Tällä kertaa joukkoon meni säröakaattia ja kuupintaisia helmiäislasihelmiä. Kaulakorulla on pituutta n. 63 cm + härpäkkeet.




sunnuntai 11. marraskuuta 2012

Ihmisen luomaa

Tämmöistä hauskaa löysin aiheesta Goldstone (man made):

Se ei ole kiveä, se ei myöskään ole kultaa lasissa vaan lasia ja kimaltelee, koska siinä on kuparia. Goldstonen kukoistus oli viktoriaanisella aikakaudella, jolloin naiset käyttivät rintakoruja ja kaulakoruja, mutta "kiveä" käytetään myös tämän päivän koruissa. Vaikka Goldstone on ihmisen luoma kivi, se usein listataan jalokiveksi.
Goldstonen alkuperästä on olemassa erilaisia tarinoita.  Ensimmäisen tarinan mukaan joskus 1800-luvun alussa, italialainen munkki valmisti lasia luostarissa. Hän oli vahingossa tiputtanut jonkin verran kuparia sulan lasin sekaan, ja näin syntyi Goldstone. Munkit pitivät Goldstonen "reseptin" salassa, mutta on periytynyt kautta aikain. Toinen tarina sijoittuu myös Italiaan, Venetsiaan. Tämä tarina kertoo, että kauan sitten, sulaa kuparia läikkyi vahingossa sulaan lasiin Muranon lasitehtaassa. Tämän onnettomuuden myötä syntyi Goldstone. Kolmannen tarinan mukaan alkemistit loivat Goldstonen, kun he  yrittivät ratkaista ongelman, kuinka muuttaa rauta kullaksi. Ja näin olen Goldstonen arvellaan olevan seurausta näistä yrityksistä.

-o-

Höpinät sikseen, tässä kyseisestä "kivestä" tai paremminkin siruista tehty korusetti. Vähän kimallusta arkeen :) Kaulakorulla pituutta n. 48 cm + lukko ja härpäkkeet, rannekorun pituus 19 cm. Goldstonen kaverina harmahtavia lasihelmiä. Korunosat hopeoituja.




 
Tässä imaistu kuva kyseisestä "kivestä", jossa näkyy kimallus. Omissa kuvissa en saanut sitä näkyviin :(

Tavanomaisesta poikkeavaa

Bayong puuhelmi, tynnyri, on kooltaan 11 x 12 mm ja en oikeastaan löytänytkään sille hirveästi käyttöä, juuri kokonsa puolesta. Jotensakin en osannut ajatella sen kokoa realistisesti, kun kauppoja tein. No aikani näitä haudottuani, löytyi näillekin käyttökohde. Tällä kertaa koru onkin hieman erilainen muihin tekeleisiini verrattuna. Muina materiaaleina valkoinen kuupintainen helmiäislasi ja oliivinvihreä siemenhelmi. Vaijeri on päällystetty kumiputkella. Kaulakorun pituus on 63 cm + lukko ja riipus, riipuksena messinkinen lehti. Korunosat hopeoituja.



Lähikuva riipuksesta


Jumissa punaiseen?


Nyt on tainnut käydä sil viisiin, että oon jotensakin jämähtänyt punaiseen. No tästäpä siis johtopäätöksenä: punainen kuuluu lemppariväreihini. Näitä punaisia koruja on tullut tehtyä enemmän kuin yksi, mutta yksikään niistä ei ole jäänyt itselleni. Katsotaan kuinka tämän kanssa käy. Koruissa käytetty puna-kirkkaita särölasihelmiä, valkoisia helmiäislasihelmiä ja grafiitinharmaita siemenhelmiä. Kaulakorulla pituutta n. 59 cm, rannekorulla 19 cm. Koruosat hopeoituja.



Ja tässä vielä lähikuva lukosta


sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Pisaroita

Omituinen juttu, koko viikonlopun ajan on mielessäni pyörinyt vain erinäisiä lauluja/tai laulunpätkiä ja nyt sitten vuorossa tämä: Valon pisaroita, vasten pimeää, meille putoaa, valon pisaroita ja kyseessähän Tuure Kilpeläisen Valon Pisaroita. No näistä tietysti kumpuaa kivasti myös otsikoita postauksiin. Tällä kertaa biisi sopii hyvin koruun, koska siinä on käytetty pisaranmuotoisia kiviä, jotka ovat värjättyä jadea. Lisäksi käytin kahdenlaista onyxia, mattaa ja kiiltävää, sekä dalmatianjaspista. Punaiset pyöreät kivet ovat jotain, en vaan tiedä mitä, mutta sopivat hyvin kaveriksi jadelle. Eipä tässä tällä kertaa muuta kuin toivottelen mukavaa sunnuntai-iltaa ja tulevaa viikkoa!




lauantai 3. marraskuuta 2012

"Marraskuu"

"Marraskuu, eilen torin laitaan kasvoi mandoliinipuu" alkoi Miljoonasateen Marraskuu -biisin sanat. Niiin alkoi tässäkin blogissa marraskuu...harmaan merkeissä. Korussa on käytetty 6 mm harmaakuvioisia lasihelmiä, grafiitinharmaita siemenhelmiä ja tuollaisia hauskoja kiemuroita. Riipuksena avain ja lukko. Nuo helmet ovat olleet jo jonkin aikaa mietintämyssyssä ja kokeilun alla, mutta nyt vasta ne löysivat oikean paikkansa ja juuri tähän koruun. Huomenna, jos valoisuus on suotuisa, laitan lisäksi toisen kuvan, jossa koru näkyy koko pituudelta.




Ja huominen tuli: tässä lisäkuvat. Laitoinkin kaksi, kun en osannut päättää kumman laitan :)