keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Avaimenperä - perhonen

Ja jälleen yksi avaimenperä lisää tähän maailmaan ja näitä varmaan tulee muutama lisääkin tänne näytille, on näitä niin hauska tehdä :) Itse asiassa tein tämän eilen, mutta valaistuksen puutteesta valokuvasin vasta tänään. Avaimenperässä on särölasihelmiä hyvinkin kesäisissä väreissä kera metallisen perhosen. Jotain piristystä syksyyn täytyy olla ;) 



maanantai 29. lokakuuta 2012

Avaimenperä - lila sydän

Tämä olikin jo esittelyssä tuolla toisella sivulla, joten ei uutta tällä kertaa luvassa, ainoastaan siirrettyä :) Näitä avaimenperiä onkin aika hauska tehdä, samoin kuin laukkukoruja, koska niihin pystyy käyttämään laatikon pohjalle kertyneet ylijäämähelmet lisäämällä jonkun hauskan pikku riipuksen.




sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Perhoslapsia

Tämä setti on valmistettu samasta kivestä kuin edellinen lahjakoru (crazy lace agate). Tämä koru on pituudeltaan reilumpi eli n. 80 cm + härpäkkeet. Tässä korussa on jujuna Swaro-perhoset, keltainen ja ruskea, jotka kuvastavat lapsia, tytärtä ja poikaa. Kaulakorussa perhoset sijoittuvat eri korkuuksille, joka ei näy kuvassa, koska en saanut korua mahtumaan pitkänä kuvaan vaan piti laittaa sykerölle. Ja niin kuin kuvasta näkyy, niin kuvausalustan (piirakkavuoka) renunatkin ovat niin somasti näkyvissä :). 

Tässäpä sunnuntaiaherrukset, hyvää tulevaa viikkoa kaikille! 

Ja uudet lukijat, jotka olette liittyneet jäseniksi, tervetuloa minun korumaailmaani!




Sydämelliset onnittelut

Syntymäpäivät tulevat ja menevät vuosittain, eikä sille mahda mitään. Olimme eilen kahvittelemassa 50 -vuotis päivän merkeissä ja juhlat olivat juuri synttärisankarin näköiset ja oloiset, ei mitään turhaa pakkolaulua ja -ohjelmaa vaan rentoa yhdessäoloa. Tämä olikin sopiva aasinsilta tähän korusettiin, joka on menossa synttärilahjaksi. Taitaa jopa olla samat kymmenet mittarissa lahjansaajalla. Kiveksi valitiin crazy lace agate ja hopeoidut korunosat. Riipuksena sydänmedaljonki. Kaulakorun pituus n. 60 cm + härpäkkeet, rannekorun pituus 19,5 cm. Toinen korvis muuten ei ole vino, asettui vaan kuvaan siten :)


keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Epäonnen koru

Syksyn hämäriin hetkiin tuli tehtyä tämä kaulakoru-korvissetti, joka pari viikkoa lojui keskeneräisenä. En edes muista, mitä olin jäänyt miettimään tämän kohdalla. Oikeasti tarkoitukseni oli aloitella tekemään aivan toista korusettiä, mutta siitä ei tullut mitään, joten sen tekemisen luovutin suosiolla. Ja hyvä niin, koska tänään tuntui olevan sellainen päivä, ettei tekeminen mene niin kuin pitäisi: kiinnityshelmi ei ollut yhteistyössä kanssani ja kaiken kukkuraksi tästä korusta tuli kaksi helmeä liian lyhyt sovittamisesta huolimatta. Enpä viitsinyt lähteä purkamaan vaan laitoin ylimääräiset lenkit. Tuohon keskellä olevaan putkeenkin liittyy epäonnistumisen tarina: olin tekemässä rannekorua ja totesin putken olevan liian pitkä ja yritin näppärästi katkaista putken. Lopputulema kuitenkin oli pelkkä painauma putkessa. Pihinä likkana en kuitenkaan raaskinut heittää putkea roskikseen vaan löysin sopivan riipuspidikkeen, jonka liimasin putkeen kiinni. Tämän korun kohdalla taatusti tulee epäonni jatkumaan - koru hajoaa ensimmäisessä käytössä tai riipuspidike lähtee omille teilleen :) 

Korussa on käytetty lasihelmiä - Montanan sinisiä ja mustia huurrelasihelmiä, jotka näyttävät kylläkin sinisiltä, myös luonnossa. Metalliosat hopeoituja.



sunnuntai 14. lokakuuta 2012

"Alaskan timanttia" siruina

Niin se sitten meni tämäkin minimuotoinen syysloma ilman mitään järellistä tekemistä. No sain sentään aikaiseksi vaihtaa kesäverhot talvisempiin verhoihin ja parin maton pesun, jota on tullut siirrettyä ja siirrettyä. Ja tottakai vapaasta täytyi myös nauttia ottamalla ihania päikkäreitä. Olen siis niitä ihmisiä, jotka rakastavat ryömiä viltin alle keskellä päivää ja ottaa pienet ;) nokoset. Vähän tuli myös koruiltua, sain rannekorun valmiiksi vajaaseen settiin ja tämän kaulakorun vuorikristallisiruista, lisukkeena muutama savunharmaa lasihelmi. Kaulakorulla pituutta n. 48 cm + lukko ja riipus. Riipus olikin huisin vaikea tehdä, kaksi enkelinsiipeä vastakkain ja sehän näyttää vallan perhoselta.




lauantai 13. lokakuuta 2012

Ruutusalmiakki

Pitkään pähkäilin noita mustia "ruutusalmiakkeja", mihin niitä käyttäisi ja tämä siitä sitten syntyi. Setti ei ole vielä ihan valmis, siihen tulee vielä lisäksi rannekoru, kunhan saan kaikki tarvikkeet sitä varten. Korussa käytetty mustaa pyöreää akaattia (matta), fuksianväristä helmiäislasihelmeä ja mustia ruutukiviä, joista ei ole harmainta aavistusta, mitä ovat, mutta kiveä joka tapauksessa. Kaulakorulla on pituutta n. 46 cm. Tämä setti saattaa muuten päätyä joulupukin konttiin.

Tarvikkeet saapuivat ja pääsin viimeistelemään tämän setin rannekorulla, jolla pituutta n. 19 cm.



Rannekoru
Kaulakoru

Korvakorut

tiistai 9. lokakuuta 2012

Lahja sai rasian

Harjoittelin eilisiltana origamilahjarasian tekoa ja tänään kokeilin toteutusta hieman paksummalla kartongilla ja onnistuihan tuokin. Myös rasian kannen sain tehtyä ja juuri sopivan kokoisena. Koska kartonki oli pelkkää pliisua tasaväriä, laitoin muutaman tähtöstarran olevinaan koristamaan rasiaa. Taittelu olikin aika hauskaa hommaa, joten täytyy jossain vaiheessa rientää hakemaan jotain ihania tarvikkeita askartelua varten.



sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Avaimenperä

Vielä tuli tehtyä yksi pieni juttu pieneksi myöhästyneeksi synttärilahjaksi. Kirjaimen olin alun perin ajatellut käyttää kaulakorun riipuksena, mutta useamman turhautuneen yrityksen jälkeen se päätyi avaimenperän koristeeksi. Kaulakorusta en saanut mitenkään sopivaa, johon tämä olisi luonnollisen näköisesti istunut. No ehkäpä kirjaimesta olikin tarkoitus syntyä avaimenperä tai halutessaan tätä voi käyttää vaikka laukkukoruna.


Avaimenperä

Sateenkaarifluoriittia pyöreänä ja putkena

Jaahas! Näin ahkera en sentään ole ollut, että olisin kaikki kolme settiä tehnyt tämän viikonlopun aikana, vaan näitä on väsätty myös aikaisemmin, mutta kuvaukset ja postaukset jäänyt tekemättä ja hyvä niin, koska studio oli tosiaan viritettynä tänään.

Muutamia settejä on tullut tehtyä sateenkaarifluoriitista, mutta yksikään niistä ei ole jäänyt omaan käyttöön ja todennäköisesti myös tämän kohdalla käy niin. Tämän ajattelin myös laitella joulupukin konttiin. Korussa yhdistelin pyöreitä sekä putkenmallisia fluoriitteja ja muutama pyöreä kivi sai koristeekseen myös helmikoreja. Kaulakorulla on pituutta n. 51 cm.


Kaulakoru

Korvikset

Simpukankuoripaloja ja jaspista

Näissä koruissa on käytetty punaisia simpukankuoripalahelmiä sekä sävyyn sopivaa jaspista, kaulakorun riipuksena simpukkainen kukka. Pituudet: kaulakoru vähän reilu 50 cm + lukko ja riipus ja rannekoru 19 cm.
Tämäkin setti on päätymässä joupukin konttiin.

Kaulakoru

Rannekoru

Korvikset


Kehyskorvikset

Joskus kesällä tuli tehtyä nämä "kehyskorvikset", joita ei tullut kuvattua, mutta käytetty sitäkin enemmän. Sunnuntaipäivän kunniaksi kaivelin esiin oman pikku studioni ja päätin harjoitella kuvaamista sen avulla. Täytyypä varmaan ottaa itseään niskasta paremmin kiinni ja jatkossa kaivella studio kiltisti esiin, kun tulee tarve kuvata koruja, jälki näyttää olevan huomattavasti parempi. Olispa ihanaa, kun olisi tilaa ja kaikki tarvittava olisi aina käyttövalmiina, ettei joka kerta tarvitsisi viritellä tarvikkeita käyttöä varten.