lauantai 21. heinäkuuta 2012

Jotain ihan muuta - osa 2

Laitanpa tänne näitä elukkakuvia loman ajalta. Mukaan mahtuu myös oma kattimme, joka lokoisasti viettää "kissanpäiviä". Kuvat on otettu mökillämme, jonka ympäristössä eläimet liikuskelivat ja osa jopa oli päättänyt laittaa kotinsa meidän "nurkkiimme".

Hirviä käyskentelemässä vastarannalla

Kurkia?

Linnunpoikanen oli parkkeerannut itsensä prätkän renkaalle, taisi olla lähdössä ajelulle

Tintti menossa pesälle

Ihania kissanpäiviä!

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Huurrettu viistehelmi

Ennen lomia laitoin tiedon, että lomailun aikana blogissani saattaa olla hiljaista, mutta eipä tuo kovinkaan hyvin pitänyt paikkansa, onhan tuota tullut näköjään väkerrettyä yhtä jos toistakin. Tässä kohti täytyy ehkä sanoa, että onpas hyvä päästä välillä töihin ;)

Asiaan: kuopukseni pääsee ripille n. kuukauden päästä, joten oli hyvä syy tehdä itselleni kaulakoru. Itse asiassa olin näitä valkoisia huurrettuja viistelasihelmiä himoinnut jo kauemman aikaa itselleni, mutta ei ole ollut tarvetta tehdä tilausta ko. kauppaan. Tarve onneksi tuli ja sain vihdoin ja viimein nuo himoitut helmet itselleni. Valkoisen lisänä on vaalean lilan värisiä lasihelmiä (kuva hieman valehtelee lilan osalta). Nyt täytyy tietenkin muistaa, että tuleviin juhliin on sen verran vielä kuitenkin aikaa, että kaikki (korut + vaatetus) ehtii vielä muuttumaan tässä matkan varrella. Katsotaan kuinka tulee käymään...

torstai 19. heinäkuuta 2012

Turkoosin, kermanvalkoisen ja meripihkan värejä

Ei pitäisi olla näin pitkään vapaalla ja varsinkaan kotona, koska kaikki aika tuntuu menevän tähän hommaan, tämä on vaan niin kivaa. Ja kun on jotain mukavampaa tekemistä kuin esim. kotityöt, niin voi varmaan arvatakin, kumpi homma vetää pidemmän korren.

Kaulakorulla on pituutta n. 51 cm + lukko ja riipus.


keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kalsiitti

Se on sitten viimeinen lomaviikko menossa. Oltiin taas muutama päivä mökkeilemässä ja kuinkas ollakaan, vettä satoi joka ikinen päivä, eilen tuli jopa rakeitakin hetken aikaa. Onneksi yhtenä aamuna oli muutama tunti poutaa, jolloin sain viimeisteltyä kukkapenkkiuudistukseni. Itse asiassa vaikka säät eivät ole juurikaan suosineet lomaamme, on kuitenkin mökillä riittänyt ihastelemista: hirviä käyskentelemässä lampemme vastarannalla, talitinttipariskunta oli rakentanut pesän terassillemme ja ruokki ahkerasti poikasiaan, joka oli siis hyvä syy olla tekemättä terassia loppuun saakka valmiiksi (jäi viime kesänä vähän keskeneräiseksi) ja eilen vielä pääsimme seuraamaan toisen lintuperheen (en tiedä mikä lintu) touhuja, jossa poikaset tekivät lentoharjoituksia. Tänä aamuna koitti jälleen kerran se hetki, jolloin tavarat pakattiin autoon ja kotimatka alkoi. Ja voi mikä ihana posti odottikaan kotona, tilaamani korutarvikkeet olivat jo ehtineet saapua perille ja eipä aikaakaan, kun korutouhut olivat käynnissä. Lopputulemana tälle päivälle oli korusetti kalsiitista, hopeoiduista kaarevista ja kiharoista putkista. Kaulakorun pituus on 76 cm + riipus ja rannekorulla on pituutta 20 cm.



kalsiitti


Ebenpuu, shampanjakvartsi ja aragoniitti

Oli tuossa viime viikonloppuna jälleen kerran koruilutuokio. Aikani tuijoteltuani kiviäni, päätin käyttää nämä talvella hankkimani kvartsit pois. Olen kyllä tässä aikaisemminkin niistä yrittänyt suunnitella korua, mutta tuloksetta. Samaiset ebenpuuhelmet hankin myös talvella ja jo silloinen ajatukseni oli yhdistää nämä kaksi toisiinsa, mutta nyt se vasta tuotti tulosta. Lisäkivenä korussa on aragoniitti, josta myös korvikset on tehty. Pituutta korulla on n. 55 cm + riipus. Halutessaan riipuksen voi irrottaa korusta, koska se on kiinni lukossa.



lauantai 14. heinäkuuta 2012

Mielen piristystä

Niin se on, että ikinä ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan. Näin kävi myös sukulais-/ystäväperheelle, joiden kodista tuli asuinkelvoton savu- ja vesivahinkojen vuoksi, koska samassa kiinteistössä oli tulipalo jokin aika sitten. Mutta onneksi asiat alkavat pikkuhiljaa järjestymään ja avaimet uuteen kotiin ovat kohta kädessä. Kälyn tullessa tänään pyykkireissulle luoksemme, oli korutuokioni jälleen käynnissä ja hän tuli katselemaan kivivarastoani. Aikansa ihasteletuaan tätä kiveä hän esitti kysymyksen pilke silmäkulmassaan, olenko kenties joululahjoja tekemessä. No en ollut tekemässä joulahjoja, mutta päätin kuitenkin toteuttaa joululahjatoiveen hieman ennakkoon, joten tässä hänelle vähän mielen piristystä.

Korussa käytetty fluoriittia ja jaspista (fancy jasper) sekä pronssinvärisiä korunosia.

fluoriitti ja jaspis

Kesäkoru

Vaikka kesäisiä, auringonpaisteisia päiviä ei sitten juuri ole ollutkaan, tekaisin kuitenkin kesäkorun. Jostain syystä tämän korun kohdalla kuvaaminen oli harvinaisen vaikeaa, yrityksiä varmaan + 50. Kaikki alkuperäiset yritykset kuvasin siten, että koru näkyisi myös ketjun osalta, koska siihen on liitetty kukkasia heilumaan. Vielä kerran päätin kokeilla kuvaamista ja tästä tuli sitten paras versio. Jälleen kerran mieleen putkahti valokuvaamisen vaikeus sekä uuden kameran lisääminen tulevaisuuden ostoslistalle. Korussa on käytetty kristallia, huurrelasihelmiä sekä lucitehelmiä (vaaleansininen kellokukka), hopeoituja linkkejä sekä papuketjua.


tiistai 10. heinäkuuta 2012

Ja vielä kerran korallia

Tänään olikin mukava päivä. Sain alkukesästä tilaamani ikkunakoristeen kotiin toimitettuna ja nyt täytyy vain odotella, että pääsee takaisin mökille laittamaan koristeen paikalleen. Voipi olla, että laitan kuvan siitäkin tänne blogiini, kunhan sen saan otettua. Tästä innostuneena kaivelin jälleen kerran aarteeni esiin ja vielä kerran tuli värkättyä korallista koru. Tällä kertaa korallien väleihin on laitettu grafiitinharmaita siemenhelmiä hopeoitujen helmien lisäksi. Riipuksena sydän, johon viritin ketjusta "hännän" ja salpalukon sijoitin hieman ylemmäs.



Tässä vielä kuva korusta kaulalla, kun sattui "malli" olemaan sopivasti paikalla. Mallillani sattui olemaan voimakasruutuinen toppi päällä (hän ei tiennyt joutuvansa korumallikeikalle), joten kuvaukseen nostimme korua hieman niskaan, jotta myös ripus pääsee kuvassa esiin. Kiitos mallille!




sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Mustavalkoista

Niinhän siinä kävi, että veri vaan veti koruilemaan lomallakin, vaikka vakaa aikomukseni oli lomailla myös koruista. Ensimmäisen lomaviikon, oli muuten aika kurjat ilmat, jälkeen tulimme viikonlopuksi kotiin käymään ja sehän riitti. Muiden hommien ohella piti kaivaa myös pakit esiin. Tarkkasilmäinen varmaan huomasi muutoksen myös blogin ulkoasussa.

Jossain vaiheessa kerroin, että olin osallistunut korukilpailuun pinkeillä koruilla. Nyt tulokset ovat tulleet ja marmorikivikoru keräsi 10 tykkäystä ja Swarovskin kristalleista tehty koru keräsi 26 tykkäystä. Näillä ei voittoa herunut, mutta eivät olleet viimeisiäkään. Tästä innostuneena päätin osallistua myös heinäkuun kisaan, jossa aiheena musta ja valkoinen yhdessä. Katsotaan kuinka tämän kanssa käy.

Nyt kamat kasaan (koruilutarvikkeita lukuun ottamatta) ja matka mökille alkakoon!  Toivottavasti ilmat olisivat vähän paremmat.

Mustia ja valkoisia lasihelmiä