keskiviikko 30. toukokuuta 2012

Shampanjakvartsi

Eipä ole tällaisella vauhdilla tullut aikaisemmin tehtyä syntymäpäivälahjaa. Onneksi varastoistani löytyi tarpeeksi kiviä lahjakorun toteuttamiseen, aikaa kun ostosten tekemiseen ei tällä kertaa ollut. Kivinä käytin mattapintaista mustaa akaattia ja shampanjakvartsia ja väliin upotin muutamia hopeoituja välihelmiä keventämään mustaa. Kvartsi on muuten yksi monista ostoksistani alkutalven messuilta. Kaulakorun pituus on n. 60 cm + lukko ja riipus, korvakoruissa koukut ovat hopeaa. Onnittelut syntymäpäiväsankarille!

Akaatti ja shampanjakvartsi


tiistai 29. toukokuuta 2012

Turkoosi helmiäinen korvakoruissa

Niinpä se vaan vie mennessään itse kunkin tuo ihastuttava turkoosi ja tällä kertaa helmiäisnugetti päätyi korvakoruihin. Näissäkin korviksissa on käytetty nugettien lisäksi helmiäislasihelmiä, hopeoituja helmiä ja ketjunpätkiä, mutta eri ketjua kuin edellisissä korviksissa. Kävipäs muuten nolo juttu, kun rupesin lataamaan kuvia koneelle. Ihmettelin, ja vielä oikein ääneen jupisin, mihin kuvat ovat hävinneet, kun niitä ei näy muiden kuvien seassa. Hetken aikaa meni ennen kuin oivalsin, että korvikset olisi pitänyt kuvata ennen latausta. Eipä auttanut muu kuin ottaa kamera irti piuhoista ja aloittaa kuvaaminen sekä toteuttaa kuvien lataaminen paremmalla onnella. Vaikka en ollutkaan yksin kotona jupistessani, niin onneksi taisin kerrankin jupista niin hiljaisella äänellä, että muut eivät kuulleet tai sitten ovat niin tottuneita höpötyksiini, etteivät enää juurikaan reagoi sanomisiini.


maanantai 28. toukokuuta 2012

Laukkukoru venetsiahelmistä

Laukkukorun voi ripustaa laukkuun roikkumaan, mikäli laukussa vain on lenkki tai muu paikka korun kiinnittämistä varten. Korussa itsessään on suuri rapulukko/avaimenperä laukkuun kiinnittämistä varten. Osan laukkukoruista olen valmistanut lenkkiin, johon voi halutessaan vaihtaa riipuksen ihan vaan vaikka oman mielialan tai vuodenajan mukaan. Omasta mielestäni nämä laukkukorut ovat hauskoja ja jonka voi vaikka antaa ystävälle pikku yllätyslahjana.

Laukkukoru

lauantai 26. toukokuuta 2012

Korvakorut turkoosista simpukankuorihelmistä

Näistä korvakoruista taisikin tulla jonkin asteen menestys, koska tämä on jo kolmas valmistunut pari tällä mallilla. Ensin valmistui punaiset korvikset,  tämän jälkeen fuksian väriset korvikset ja viimeisenä vuoronsa saivat nämä turkoosit korvikset, joissa on hopeiset koukut.

Kävinpä huvikseni googlettamssa värin turkoosi. Käypäs kurkkimassa tästä linkistä, jos kiinnostaa.




Kiitos emännälle!

Mikäpäs sen mukavampaa, kuin viettää sään suosimaa alkukesän iltaa hauskassa seurassa leppoisasti rupatellen, hyvää ruokaa nauttien ja vielä aivan ihastuttavissa puitteissa.  Nämä puitteet löytyivät työkaverimme kotoa, jonne hän kutsui koko työporukan.  Pidot tietenkin järjestettiin kustannukset jakaen, mutta kuitenkin siten, että illan emäntämme hoiti muonapuolen kaupasta, kalapuoli järjestyi toisen työkaverimme avustuksella, suhteita kun hänellä sattuu olemaan omasta takaa. Järjestelyihin sekä ruokien valmisteluun osallistuttiin satunnaisella joukolla. Alkuillasta oli loputkin ehtineet paikalle, joten oli aika kohottaa tervetuliaismaljat ja emännälle annettiin pieni kiitoslahja. Tällä kertaa se ei ollutkaan perinteinen kukka tahi viinipullo, vaan varta vasten emännälle valmistettu korusetti, jonka värjeä ja mittoja mietittiin ihan porukalla. Lopputuloksena syntyi valkoisista simpukankuorihelmistä ja ruskeista lasihelmikuutioista kaulakoru, jossa riipuksena ruskeat simpukkadonitsit.

Kiitos erittäin mukavasta ja onnistuneesta illasta emännälle!


Simpukankuorihelmi ja lasihelmi

torstai 24. toukokuuta 2012

Turkoosi helmiäisnugetti

Löysin aivan upean värisiä helmiäisnugetteja (simpukka), jotka oli aivan pakko saada. Turkoosi siis on palojen väri ja kooltaan ovat n. 8 x 6 mm. Koruun on laitettu erilaisia linkkejä, pylväitä ja soikeita, sekä valkoisia helmiäislasihelmiä (4 mm). Riipuksena piti olla ihan jotain muuta, mutta matkan varrella suunnitelma muuttuikin ja yhdistin viimeisten pylväslinkien päät "kasilla" sekä perään roikkumaan vielä pikkuruiset sydämet. Korvakoruissa on pieni pätkä ketjua helmien lisänä. Pituutta kaulakorulla on n. 78 cm + riipus.


Helmiäinen

tiistai 22. toukokuuta 2012

Korallia ja akaattisiruja

Tämä tarina on pakko kertoa, koska tämä oli aika mainio tapaus :)

Tänäkin kesänä moni nuori viettää suurta juhlaansa ja kutsuja rippijuhliin satelee sukulaisille ja ystäville. Yksi kutsun saanut työkaveri tuli kyselemään, josko voisin valmistaa lahjaksi korun. Juhlakalun lempivärit ovat (tällä hetkellä) punainen ja sininen. Sovittiin, että näiden värivaihtoehtojen valossa etsin ensisijaisesti sinisiä kiviä, mutta punainen jäi kuitenkin kaivelemaan mieltäni ja kurkkailin samalla, mitä vaihtoehtoja punaisesta löytyisi. Ja löytyihän niitä. Kun esittelin molemmista väreistä rippilahjavaihtoehtoja, tuli korun tilaajalla valinnan vaikeuksia päättää kumman ottaa ja aikansa pohdittuaan näppärästi ratkaisi asian ottamalla sekä punaisen että sinisen korun, joista toinen menee rippilahjaksi ja toisen voi sopivasti jättää itselleen. Ennen korujen valmistumista asialle syntyi ratkaisu: punainen menee rippilapselle lahjaksi ja sininen jää itselle.

Materiaalina tässä rippilahjassa on koralli, hopeoitu Elämän puu -riipus, mukaan laitettiin myös väreihin sopiva tähtönen.


Punainen koralli

Kun rippilahjakoru valmistui, niin vein sen vielä ”kelpuutettavaksi” ennen luovutusta. Jossain kohtaa suunnitteluvaihetta oli ollut puhetta myös mahdollisesta rannekorusta kaulakorun seuraksi ja niinpä kysäisin asiasta. Ja kuinka ollakaan, rannekoru tuli tilaukseen, mutta ei tokikaan osana rippilahjaa vaan työkaverin omaan käyttöön, koska hänen koruvarastossaan oli vielä sopivasti aukko punaisesta korusta. Kiviäkin oli vielä sopivasti jäljellä, niin toive punaisesta ja rannekorusta saatiin toteutettua. Rannekorun pituus on 16,5 cm.

Rannekoru korallista
Ja eihän se ollut kahta ilman kolmatta. Tässä on siis hänelle itselleen valmistettu kaulakoru sinisistä akaattisiruista. Sekaan laitettiin hieman läpikuultavaa valkoista jadea sekä hopeoituja helmiä. Riipuksena hauska vino sydän. Pituutta kaulakorulla on n. 72 cm + riipus.

Sininen akaattisiru



sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Oranssi posliinihelmi

Oranssin merkeissä taas jatketaan. Kyseessä sama oranssi posliinihelmi, joita käytin parissa aikaisemmassa korussa. Ensimmäinen koru löytyy sivulta Oranssi, turkoosi ja valkoinen ja toinen riipus löytyy sivulta Rannekoru ja riipuksia.

Tähän koruun halutiin yksinkertaisuutta, joten koru on valmistettu ruskeaan puuvillanauhaan. Yksinkertaisella nauhalla solmut upposivat iloisesti helmien reikien sisään, joten nauhan laitoin kaksinkertaisena. Solmut vielä helmen molempiin päihin ja johan rupesi homma toimimaan. Pituutta kaulakorulla on 76 cm.


Oranssi posliinihelmi

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Hyvää äitienpäivää!

Ihanaa, aurinkoista äitienpäivää kaikille äideille. Itselleni päätin toivottaa myös hyvää äitienpäivää korun merkeissä. Nämä upean väriset lasihelmet ostin talvella messuilta ja olen niitä monta kertaa hiplaillut tehdäkseni korun, mutta nyt se vasta syntyi. Riipuksena korussa roikkuu meritähti, joka itse asiassa on aika nappi osuma korun väreihin nähden, joista mieleeni tulee hiekka ja vesi. Pituutta korulla on n. 49 cm + riipus.




lauantai 12. toukokuuta 2012

Laukkukoru

Vanha musta laukkuni siirtyi hyvin palvelleena eläkkeelle. Olin jossain vaiheessa talvella nähnyt kaupassa sopivan laukun, mutta en raaskinut silloin ostaa sitä. Ja olipas hyvä etten sitä ostanut, koska lähellä äitienpäivää käydessämme viikonloppuostoksilla, satuin sopivasti törmäämään taas tuohon laukkuun ja sain kuin sainkin laukun etukäteen äitienpäivälahjaksi. Vanhasta laukusta siirsin tekemäni laukkukorun, mutta eihän se väreiltään enää käynyt uuteen laukkuuni, joten piti tehdä kokonaan uusi laukkukoru. Tästä korusta puuttuu kiinnityslenkki, mutta juttu onkin se, että vaihdan uuden korun vanhaan kiinnityslenkkiin eli tämä on periaatteessa vaihtokoru. Kätevä ratkaisu ylijäämähelmille, joita löytyy vain yksittäisiä tai vain muutama kappale.



maanantai 7. toukokuuta 2012

Kolikoita

Kaulakoru punaisista simpukankuorihelmipaloista sekä kolikoista. Muutama viikko sitten löysin kaappien kätköistä anopin lahjoittaman purkin, johon hän on joskus kerännyt ulkomaisia kolikoita. Ja koska nämä valuutat ei täällä kotomaassa ole käypäisiä, niin päätinpä porailla lantteihin reikiä, jotta pääsen hyödyntämään kolikoita korujen maailmassa. Tähän koruun käytin vain "hopearahoja", mutta porailin myös tummuneita kuparikolikoita, jotka jäivät vielä odottelemaan uutta elämää. Lenkkejäkin harjoittelin joskus tekemään ja niiden avulla sainkin sitten "ketjun" korulle. Aikomukseni oli tehdä tähän settiin myös rannekoru, mutta enempää en jaksanut tällä kertaa väännellä osia, joten ehkä joskus myöhemmin jatkan tämän projektin parissa.



Simpukankuoripalahelmiä ja kolikoita